Στο εδώλιο 42 άτομα – Ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός

Η δίκη γίνεται για λόγους ασφαλείας στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Ως αρχηγός φέρεται ο Θ.Π που έδινε εντολές σε όλα τα μέλη της «Ομάδας» για την παροχή προστασίας των καταστημάτων. Αν δεν έκαναν αυτό που τους ζητούσε, τους απειλούσε με αποχώρηση ή παύση πληρωμών.

Η Οργάνωση τοποθετούσε «φύλακες» που πλήρωναν με ημερομίσθιο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων για να επέμβουν σε τυχόν φασαρίες αντικαθιστώντας έτσι το ρόλο της αστυνομίας.

Ο ρόλος του αστυνομικού στο κύκλωμα

Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη τους μετά καταγγελία καταστηματάρχη που ήταν σε απόγνωση λόγω των συνεχών εκβιασμών και απειλών τον Ιούνιο του 2019. Οι παρακολουθήσεις έβγαλαν λαβράκι αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη για τις αρχές ήταν ότι ως μέλος του κυκλώματος ήταν και ένας συνάδελφος τους που υπηρετούσε σε τμήμα του Πειραιά. Ο αστυνοµικός ήταν, µεταξύ άλλων, «υπεύθυνος» για πολυσύχναστη καφετέρια που «προστατευόταν» από την οργάνωση. Η περιγραφή του μάλιστα περιγράφοντας καυγά που ξέσπασε σε ένα κατάστημα είναι ενδεικτική: «Μέθυσε ένας Αλβανός, έφερε έναν άλλονε, βαράω εγώ τον Αλβανό, βαράω και τον άλλονε». Προσθέτοντας ότι συνέδραμαν και άτοµα άλλης ομάδας εκβιαστών: «Σκάνε του…, οι… και γίνεται σόου. Τους έσπασαν τα δόντια, τις µύτες, τα ζυγωματικά…».

Ο σκληρός αρχηγός

Ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ έπιανε διαλόγους και περιγραφές και του αρχηγού

Ο Θ.Π, θέλοντας να τονίσει  στα μέλη του κυκλώματος ποιος είναι ο αρχηγός, έλεγε:

«Τραβάω εγώ το πιστόλι, µπήκε στη µέση ο …, πήγα να τον σκοτώσω. Έφυγε τρέχοντας ο μικρός… κάτι µπουνίδια, ξάπλα του δώσαμε και κάτι σουτ µε τον… , τον κάναμε άλογο τον μούλο. Ο μικρός βοήθεια, βοήθεια, τρέχει, δεν τον πρόλαβα, του έδωσα ένα µπουνίδι, του έσπασα τον καθρέφτη, τραβάω το πιστόλι, µου λέει ο … είσαι µ…, θα πάµε φυλακή»

Ο αρχηγός μάλιστα δεν δίστασε κάποια στιγμή να στείλει στεφάνι σε εχθρό του προκειμενου να τον προειδοποιήσει. Έφθασε στο σημείο να δείρει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους γονείς του. 

της Τασούλας Παπανικολάου

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση