ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Από τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, με την στήριξη της Ε.Ι.Ο. και δωρεάς του ιδρύματος
Terzo Pilastro

ο Ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου με χαρά ανακοινώνει την δημιουργία και πολύ σύντομα την έναρξη λειτουργίας τμήματος ιστιοπλοΐας ΑμΕΑ!

Ανέκαθεν, στον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, στόχος και μέλημά μας ήταν να προσφέρουμε στα μέλη μας και στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου τη δυνατότητα ενασχόλησης με το ναυταθλητισμό σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο εύρος αθλημάτων.
Όνειρό μας όμως,  είναι να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη, αυτό που στα λόγια εύκολα όλοι λέμε, “Αθλητισμός για όλους! “.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να ενταχτούμε στο πρόγραμμα «Blue Mediterraneo » της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που υλοποιείται με χορηγία του Ιταλικού ιδρύματοςFondazione Terzo Pilastrointernationale”. Μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει να ανοίξει νέες προοπτικές για την ενσωμάτωση περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα της ιστιοπλοΐας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες ανεξαρτήτως ηλικίας και στοχεύει στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ πανελλαδικώς. Στόχος μας να ενισχυθεί η δυνατότητα προσβασιμότητας και εξοικείωσης με τη θάλασσα και το άθλημα της ιστιοπλοΐας με ευχάριστο και ασφαλή τρόπο.

Ο κόσμος της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας δεν κάνει διακρίσεις, είναι ανοιχτός σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή αναπηρίας.

Η επαφή με τη θάλασσα λειτουργεί θεραπευτικά, χαρίζοντας την ελευθερία και την κινητικότητα που συχνά λείπουν από τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και η δραστηριότητα στη θάλασσα ενισχύει την κοινωνικοποίηση και τη σωματική ενδυνάμωσή τους.

Προσκαλούμε όλα τα άτομα με κινητική αναπηρία – ανεξαρτήτως ηλικίας και αναπηρίας που επιθυμούν να γνωρίσουν το κόσμο της ιστιοπλοΐας να επικοινωνήσουν μαζί μας  στα τηλέφωνα  6948044731 & 6973694019 mail : nommes@live.com

Ο  ΝΟΜεσολογγίου καλεί όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να συνδράμουν ώστε αυτός ο σπόρος αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο να αποδώσει καρπούς.

Το ΔΣ του ΝΟΜεσολογγίου

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply