Συνάντηση της Ιωάννας Γκελεστάθη Με το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Πριν τρεις μέρες η “Οργάνωση Αναρχική Δράση” ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων με γκαζάκια οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 15 Νοεμβρίου στα σπίτια των αστυνομικών Λ.Γ. και Δ.Δ.. Είχε προηγηθεί στις 16 Ιουλίου “δημόσια επικήρυξη” είκοσι ενός αστυνομικών οι οποίοι υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων και τα θύματα των επιθέσεων.
Όπως ήταν αναμενόμενο κατά την διάρκεια της επίσκεψης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δια του Προέδρου κυρίου Θεόδωρου Τσαϊρίδη και του Αντιπροσώπου στην ΠΟΑΣΥ κυρίου Δημητρίου Παδιώτη παρότι τέθηκε σειρά ζητημάτων τα οποία απασχολούν τους υπηρετούντες στην Θεσσαλονίκη αστυνομικούς την συζήτηση μονοπώλησε ο προβληματισμός τον οποίο έχει προκαλέσει η εν λόγω επίθεση.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιδείξει μηδενική ανοχή στην πάσης φύσεως εγκληματικότητα συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικότητας τρομοκρατικών και αναρχικών οργανώσεων τόσο μέσω της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου όσο και μέσω της αυστηροποίησης των κατευθύνσεων προς την Ελληνική Αστυνομία. Σε συνέχεια αυτών των πρωτοβουλιών ίσως έχει έρθει η ώρα να ανοίξει η συζήτηση της θεσμικής θωράκισης των αστυνομικών. Το αίτημα της θέσπισης ορισμένων αδικημάτων ως ιδιώνυμων όταν αυτά τελούνται σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας ή όταν αυτά τελούνται σε βάρος αστυνομικών εκτός υπηρεσίας επειδή φέρουν την αστυνομική ιδιότητα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά προκειμένου οι αστυνομικοί να είναι και να νιώθουν ασφαλείς.
Τέλος είναι σημαντικό η ωμή βία των εχθρών της Δημοκρατίας να βρίσκει απέναντι ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο. Η σιωπή του συνόλου των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης κατόπιν της άνανδρης και θρασύδειλης επίθεσης στα σπίτια των δύο αστυνομικών προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Ιδίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία έχει διαρκώς την τάση να ανακαλύπτει δήθεν ακροδεξιούς θύλακες εντός της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει έστω και με καθυστέρηση να καταδικάσει τους υπαρκτούς ακροαριστερούς θύλακες εντός της ελληνικής κοινωνίας.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση