Αθωώθηκαν δύο μέλη του “Ρουβίκωνα”

Την απαλλαγή των Γ. Καλαϊτζίδη ηγετικού στελέχους της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» και Ν. Ματαράγκα από όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών,  το 2016 στα Εξάρχεια αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αθώωσε τους δυο κατηγορούμενους.

Ο εισαγγελεας της έδρας, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απαλλακτικής πρότασης του εστίασε στην μαρτυρία της γυναίκας που οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης τους δυο άνδρες, η οποία – σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης – ανατράπηκε μέσα στην δικαστική αίθουσα.

εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για την «έντονη περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που επικρατούσε γύρω από τη δράση των δύο ανδρών και εξήγησε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «έχουν σαν ιδανικό να αποκαταστήσουν μια τάξη όπως εκείνοι το εννοούν, να εξαρθρώσουν το έγκλημα, είναι λαίκοί ήρωες που θέλουν να διώξουν το οργανωμένο έγκλημα από την περιοχή», καταλήγοντας: «Θα ήθελα να υπερισχύει η πεποίθηση ότι όταν  ο πολιτισμός και η ειρήνευση κερδίζουν έδαφος, τότε χάνει έδαφος η διακίνηση».

Αναφερόμενος δε στο θύμα ο εισαγγελεας είπε πως επρόκειτο για έναν άνθρωπο που πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας τη γειτονιά των Εξαρχείων. «Αυτό το λαθος αποδείχτηκε μοιραίο όταν επιτέθηκε σε αναρχικούς» υποστήριξε.

Στις απολογίες τους οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

ΠΗΓΗ: https://policenet.gr/article/%CE%B1%CE%B8%CF%89%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B1

Αφήστε μια απάντηση