Έβρος: Σύλληψη φαρμακοποιού που έδινε πιστοποιητικά χωρίς rapid test και σε δημοσίους υπαλλήλους

Στη σύλληψη ενός φαρμακοποιού στον Έβρο προχώρησε η ΕΛΑΣ – Κατηγορείται ότι καταχωρούσε αρνητικά πιστοποιητικά για κορονοϊο χωρίς να κάνει rapid test και σε δημοσίους υπαλλήλους

Για καταχώρηση στην ΗΔΙΚΑ αρνητικών πιστοποιητικών μη εμβολιασμένων εργαζομένων ανάμεσα στους οποίους και δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς προηγουμένως να τους υποβάλλει σε rapid test συνελήφθη ένας φαρμακοποιός στον Έβρο από άνδρες της ΕΛΑΣ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την παρακολούθηση του φαρμακείου που δεν βρίσκεται μέσα στην πόλη του Σουφλίου, προφανώς μετά από καταγγελίες για τον φαρμακοποιό.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο φαρμακοποιός «περνούσε» στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κορονοϊού ως αρνητικά, ενώ οι υπάλληλοι που αναφέρονταν δεν είχαν υποβληθεί σε αυτά προφανώς κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, ώστε να τα επιδεικνύουν στον χώρο εργασίας τους επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν νοσήσει ώστε να έχουν πιστοποιητικό να τους καλύπτει.

Επειδή όμως αυτά αφορούσαν και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες, μπορεί να ήταν δηλαδή αστυνομικοί ή στρατιωτικοί, ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη και χθες, Τετάρτη, στελέχη του έφτασαν στο Σουφλί, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έχουν επίσης ευθύνη.

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/1256766/evros-syllipsi-farmakopoioy-poy-edine-pistopoiitika-xoris-rapid-test-kai-se-dimosioys-ypalliloys

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση