Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε θα «καθαρίσει» η υγρασία – Έρχονται νέα κύματα κακοκαιρίας

Την πρόγνωσή του για τον καιρό μέχρι την ερχόμενη Κυριακή παρουσίασε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Οι θυελλώδεις νοτιάδες που έφεραν αύξηση θερμοκρασίας, οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικά για τους νοτιάδες εξήγησε ότι σε αυτούς οφείλεται η αυξημένη για την εποχή θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βόρεια της Κρήτης όπου τα θερμόμετρα έδειξαν μέχρι και 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μα;ρουσάκης ζήτησε προσοχή στον καιρό στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο όπου «θα συναντούμε και τοπικά ισχυρές καταιγίδες» με τους νότιους ανέμους να φτάνουν σε ένταση έως και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο πέλαγος.

Για την Αττική ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, θα είναι άστατος καθώς μετά το μεσημέρι τοπικές βροχοπτώσεις χωρίς να προβληματίζουν με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να ζητά «προσοχή σε περιοχές που βλέπουν προς τη Βοιωτία καθώς ενισχύεται ο νοτιά και μπορεί να ξεπεράσει τα 7 μποφόρ».

Όσον αφορά τον καιρό για αύριο, Τρίτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση με φαινόμενα στα δυτικά και το ανατολικό αιγαίο ενώ την Τετάρτη «καθαρίζει» ο καιρός με βοριάδες και έντονο κρύο

Ωστόσο από την Πέμπτη έρχεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο και την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο θα φέρει νοτιάδες με ανεβασμένες θερμοκρασίες και αρκετές βροχές στο ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αφήστε μια απάντηση