«Όταν ξύπνησα από το κώμα, δεν μπορούσα να μιλήσω» θυμάται η Κατερίνα Βρανά

Στο πλατό του «Dot» βρέθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η Κατερίνα Βρανά και, ανοίγοντας την ψυχή της, μίλησε για την περίπετεια της υγείας της.

«Πλέον έχω μεγαλύτερη αίσθηση πνευματικότητας. Δεν πιστεύω σε έναν συγκεκριμένο Θεό, αλλά όταν ξύπνησα από το κώμα, κατάλαβα ότι είμαι μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος, το οποίο είναι γεμάτο αγάπη. Είχα ήδη αυτοάνοσο στο έντερο που δεν το ήξερα, γιατί αγνόησα κάθε σημάδι. Δεν είχα πάει να το κοιτάξω. Το 2016 δεν έκατσα πάνω από δύο εβδομάδες στο ίδιο μέρος. Ήταν συνεχόμενο. Ήμουν πάρα πολύ κουρασμένη. Έλεγα λίγο ακόμα, δεν πειράζει που ήμουν κουρασμένη, δεν πειράζει που έκανα εμετό κάθε δύο μέρες» υπογράμμισε η Κατερίνα Βρανά.

Εν συνεχεία, περιέγραψε την στιγμή που ξύπνησε από το κώμα. «Όταν ξύπνησα από το κώμα, η πρώτη αντίδραση της οικογένειας μου ήταν “Κατερινάκι, είσαι καλά;” και τους είπα “Μια χαρά είμαι, η φωνή μου πού είναι;”. Μου λένε “Δεν μπορείς να μιλήσεις;”» δήλωσε η stand up comedian.

«Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο για να ανοίξει ένας διάλογος, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη δικιά μου περίπτωση, η σωστή λέξη είναι “ανάπηρος”. Επειδή, όμως, ισούται με το σακάτης δεν το λένε. Η κακιά λέξη είναι το σακάτης» εξήγησε για την εννοιολογική διαφορά των λέξεων «ανάπηρος» και «σακάτης».

Τέλος, διευκρίνισε ότι όταν κάνει η ίδια κάποιο αστείο για την αναπηρία της, είναι πολιτικά ορθό, αφού το κάνει εκείνη και μιλάει για τον εαυτό της.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/life-style/article/1186690/otan-xupnisa-apo-to-koma-den-borousa-na-miliso-exomologeitai-i-katerina-vrana/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1638211343

Αφήστε μια απάντηση