Ο οργανισμός του Μητροπολίτη Κοσμά ανταποκρίθηκε θετικά σε πρώτη φάση στη διασωλήνωση

Θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε το περασμένο βράδυ, όταν μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του karvasaras.gr, αν και τα επίπεδα οξυγόνου του Μητροπολίτη είχαν πέσει στο 88% όταν ο θεράποντας ιατρός του έκρινε απαραίτητη τη νοσηλεία του και κλήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, έπειτα από αντίθεση του Μητροπολίτη και συγγενών του που αρνούνταν τη νοσηλεία, το οξυγόνο του είχε φτάσει ακόμη και το 80% (σ.σ. τα φυσιολογικά επίπεδα οξυγόνου είναι περίπου από 95 έως 99%).

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου κρίθηκε απαραίτητο ο Σεβασμιώτατος να διασωληνωθεί και να διακομισθεί σε εξειδικευμένη μονάδα νοσοκομείου αφού αντιμετώπιζε δύσπνοια και η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του είχε ανησυχήσει τους ιατρούς, αλλά ακόμη και εκείνη την ώρα, η στάση του ίδιου και συγγενικών του προσώπων ερμηνεύεται ως αντίθεση στη διασωλήνωση που καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τελικά στις 2:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας, όπου έφτασε στις 5:30 τα ξημερώματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη μεταφορά του, διασωληνωμένος με το οξυγόνο που του παρείχαν τα μηχανήματα μέσα στο ασθενοφόρο, το οξυγόνο του σταθεροποιήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 98%.

Πρόκειται για μία πρώτη ένδειξη που προκαλεί αισιοδοξία, αφού σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ο οργανισμός του δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στη διασωλήνωση.

ΠΗΓΗ: https://karvasaras.gr/antapokrithike-thetika-diasolinosi-mitropoliti-kosma/

Αφήστε μια απάντηση