Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι ετοίμαζαν απόδραση με σχοινί – Πώς απετράπη

Η παρατηρητικότητα ενός φρουρού έβαλε τέλος στα σχέδια απόδρασης κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού

Καταλυτική αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα ενός εξωτερικού φρουρού στις φυλακές Κορυδαλλού για την αποτροπή απόδρασης που ετοίμαζαν κρατούμενοι το απόγευμα της Τρίτης (30/11).

Ήταν γύρω στις 16.50 το απόγευμα όταν ο φρουρός αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις ενός κρατούμενου της Β’ Πτέρυγας ο οποίος επιμελώς έκρυψε ένα αυτοσχέδιο σχοινί μήκους 5,5 μέτρων δεμένο με κόμπους σε κάδο απορριμμάτων, με σκοπό τις νυχτερινές ώρες να αποδράσει αναρριχώμενος σε μία από τις πολλές άδειες σκοπιές του καταστήματος κράτησης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο αξιωματικός υπηρεσίας και μετά από έλεγχο που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους βρέθηκε το εν λόγω σχοινί.

Φυλακές Κορυδαλλού: Από τις 20 σκοπιές φρουρούνται μόλις οι 4

Όπως ανέφερε τότε το ρεποτάζ, από τις 20 υπερυψωμένες σκοπιές που υπάρχουν περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού, φρουρούνται μόλις οι τέσσερις με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την αποτροπή αποδράσεων, όσο για την ασφάλεια κρατουμένων και σωφρονιστικών.

Οι εξωτερικοί φρουροί επανειλημμένα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες κράτησης στο σωφρονιστικό ίδρυμα, τονίζοντας συνεχώς πως απαιτείται άμεσα η πρόσληψη νέων φρουρών για την πλήρωση των υπηρεσιών, η πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και η επένδυση από μέρους της Πολιτείας στην ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης.

ΠΗΓΗ: https://www.policenews.eu/88854/fylakes-korydallou-kratoumenoi-etoimazan-apodrasi-me-schoini-pos-apetrapi/

Αφήστε μια απάντηση