Ούτε ένα συγγνώμη από τον Δήμαρχο Μεσολόγγιου για τις καταστροφές που έγιναν από τις πλημμύρες

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι…
Ήρθε η ώρα η Πολιτεία, αν και καθυστερημένα, να μεριμνήσει για τις υποδομές του Δήμου μας

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει το νέο πέρασμα της κακοκαιρίας από το δήμο Ι.Π Μεσολογγίου.
Τα αντλιοστάσια δουλεύουν κανονικά, όμως ο όγκος του νερού είναι τεράστιος με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν. Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη ενημερώνουμε τους Δημότες ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε εγρήγορση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων.
Αυτή την ώρα 5 JCB επιχειρούν εντός της πόλης του Μεσολογγίου. Απευθύνω έκκληση σε όλους να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

Ο δήμος μας, που επανειλημμένως αντιμετωπίζει πλημμύρες, είτε εντός των πόλεων (Μεσολόγγι, Αιτωλικό) είτε στις αγροτικές περιοχές των Οινιαδών.
Με συνεχή και εμπεριστατωμένα υπομνήματα έχει περιγράφει η κατάσταση σε κάθε αρμόδιο φορέα και η ανάγκη επείγουσας προώθησης των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας Οδού και κυρίως διάθεσης μηχανημάτων και πιστώσεων για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών.

Η αποκατάσταση όλων αυτών των συσσωρευμένων ζημιών (βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα δύο τελευταία χρόνια) είναι δύσκολη από το δήμο μας με τα λίγα μέσα που διαθέτει.
Η δημοτική μας αρχή έχει αιτηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και προμήθεια μηχανημάτων για την διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας της πολιτικής προστασίας του δήμου μας για την αποτροπή και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης.

Όλα τα παραπάνω έχουν εκτεθεί και προφορικά επανειλημμένα σε κυβερνητικά στελέχη. Πλέον απαιτούμε απτές πράξεις και ενίσχυση του ιστορικού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!! Οι δημότες δεν φταίνε σε τίποτα να βλέπουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται!

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply