ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ – ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ

Ένα οικογενειακό δράμα, που φανερώνει μία ολόκληρη αντίληψη, η οποία εμφιλοχωρεί σε μεγάλη μερίδα εκκλησιαστικών παραγόντων, αλλά και τοπικών κοινωνιών, που επηρεάζονται από συνωμοσιολογίες ιερωμένων, κρύβει η οριακή περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Νοσηλεύεται στο Αγρίνιο και η 75χρονη αδερφή του – Πώς η υπόθεση αυτή αντανακλά τις συνωμοσιολογίες εκκλησιαστικών παραγόντων και τοπικών κοινωνιών
Ένα οικογενειακό δράμα, που φανερώνει μία ολόκληρη αντίληψη, η οποία εμφιλοχωρεί σε μεγάλη μερίδα εκκλησιαστικών παραγόντων, αλλά και τοπικών κοινωνιών, που επηρεάζονται από συνωμοσιολογίες ιερωμένων, κρύβει η οριακή περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Ο αρνητής της πανδημίας και διαπρύσιος κήρυκας κατά των εμβολίων νοσηλεύεται από το πρωί της Πέμπτης διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ και η 75χρονη αδελφή του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και η αδελφή του ήταν άρρωστη εδώ και μέρες, χωρίς να είναι σαφές εάν και εκείνη ακολουθούσε στάση άρνησης, όπως ο ίδιος, που αρνείτο για ένα κρίσιμο διάστημα να αποδεχθεί την κατάσταση και να δεχθεί ιατρική βοήθεια. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι κι άλλα πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του μητροπολίτη νοσούν και τηρούν την ίδια απρόθυμη στάση να μεταβούν σε νοσοκομείο.

Η μεταφορά του Κοσμά στο νοσοκομείο του Αγρινίου αρχικά και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό υπήρξε περιπετειώδης. Αρχικά ούτε ο ίδιος δεχόταν, αλλά ούτε και οι συγγενείς του, οποιαδήποτε σχετική συζήτηση. Όταν μεταφέρθηκε στο Αγρίνιο και διαπιστώθηκε η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν, ξεκίνησε μία δραματική διαδικασία, για να πειστεί το περιβάλλον του για την ανάγκη διασωλήνωσης.

Το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν καβγάδες, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ανάμεσα σε γιατρούς και συγγενικά πρόσωπα του μητροπολίτη. Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσε ιερωμένος, στενός συγγενής του Κοσμά, με αποτέλεσμα να τραβήξει κάποιες ώρες η όλη συζήτηση. Στο τέλος και υπό το βάρος της κλινικής εικόνας του Κοσμά, ο οποίος χειροτέρευε, οι δικοί του πείστηκαν, ώστε να μεταφερθεί κατευθείαν στον Ευαγγελισμό.

Ο Κοσμάς διακρίθηκε από την αρχή της πανδημίας για την σκληρή στάση του. Ουδέποτε συμφώνησε με την επιβολή των μέτρων και δεν εθεάθη ποτέ με μάσκα, όπως λένε συντοπίτες του. Το περασμένο Πάσχα πρωτοστάτησε στην «ανυπακοή» κατά των μέτρων, που είχε επιβάλλει η Πολιτεία, με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου και της Ανάστασης να επιβαρύνουν επιδημιολογικά ολόκληρη την περιοχή.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κάλεσε για τούτο, τον Κοσμά σε απολογία, όπως και τον Κυθήρων. Από τότε χαμήλωσε τους τόνους, αλλά ούτε σκέψη για συμμόρφωση με τις οδηγίες των επιστημόνων και της Πολιτείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία της Μητρόπολης δεν τηρούνταν στο παραμικρό τα μέτρα και οι εκτιμήσεις λένε ότι κόλλησε τον κορωνοϊό από ιερωμένο, εκ των συνεργατών του.

ΠΗΓΗ: https://www.ekklisiaonline.gr/nea/machi-gia-ti-zoi-tou-dini-o-etolias-kosmas-to-ikogeniako-drama/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση