Ο Εργολάβος 21

Καλημέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Τελικά πόσο θα στοιχίσει ο στολισμός κ.Δήμαρχε;

κ.Λυρο ο φετινός προϋπολογισμός έχει φτάσει μέχρι στιγμής 44.000 ευρώ για τον στολισμό του Δήμου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Απ’οτι μαθαίνουμε ο Δήμος θα δαπανήσει άλλα τόσα περίπου χρήματα για να ολοκληρωθεί ο στολισμός.

Θα θέσουμε τα εξής ερωτήματα

 1. Ο περσινός στολισμός τι απέγινε, γιατί απ’οτι βλέπουμε χρησιμοποιείτε τα ίδια χριστουγεννιάτικα υλικά που είχατε και πέρυσι.
 2. Η συντήρηση του περσινού σιδερένιου δέντρου στοιχίζει πάρα πολλά χρήματα. Γιατί δεν κάνετε μια αγορά ενός φυσικού μεγάλου δέντρου που θα στοίχιζε πολύ λιγότερα χρήματα;
 3. Θα θέλαμε να μάθουμε με ποιον τρόπο θα πληρώσετε την διακοσμήτρια που έχει αναλάβει το έργο του στολισμού του Δήμου μας. Γιατί από πέρυσι προσπαθούμε να βρούμε πως πληρώθηκε και πόσα χρήματα κόστισε στον Δήμο η κυρία που έχει αναλάβει το έργο.

Ακόμη και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε τον τρόπο και με ποια απόφαση πληρώθηκε.

Θα περιμένουμε να μάθουμε δημόσια από τις ανακοινώσεις σας, πόσα χρήματα κόστισε πέρυσι και πόσα θα κοστίσει φέτος.

Γιατι όλα θα βγουν στο φως, που Νικάει το σκοτάδι.

Ο κ. Ιωάννης Αθανασίου ασκεί τα καθήκοντά του ως Νομικός ή ως Ειδικός συνεργάτης;

κ.Δήμαρχε γνωρίζετε για την τελευταία τροποποίηση του Νόμου 4825/2021 που αφορά το έργο των ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργατών.

Θα θέλαμε να μάθουμε ο κ. Ιωάννης Αθανασίου που έχετε προσλάβει ως ειδικό συνεργάτη σας, έχει ανασταλεί τα καθήκοντα του ως Δικηγόρος; Εφαρμόζει το Νόμο ή καθημερινά ασκεί τα καθήκοντά του ως Νομικός στις Δικαστικές αίθουσες.

Πάνω απ’όλα η Νομιμότητα όπως εσείς ευαγγελίζεστε κ.Λύρο…

Πλημμύρισε το Μεσολόγγι

Αυτό που έγινε στο Μεσολόγγι τις δύο τελευταίες ημέρες δεν είχε προηγούμενο. Σπίτια πλημμύρισαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν και όλα αυτά γιατί;

Δεν ειχε ενημερωθεί ο Δήμος και ο Επικεφαλής της πολιτικής προστασίας για τα καιρικά φαινόμενα που έρχονται ώστε να είναι έτοιμοι;

Για ποιο λόγο δεν δούλεψαν τα αντλιοστάσια; Συγκεκριμένα το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στα Ταμπακαριά το βράδυ της Παρασκευής που ήταν σε έξαρση τα καιρικά φαινόμενα από τις 00:15 μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα, για ποιο λόγο δεν δούλεψε το αντλιοστάσιο ώστε να αντλήσει τα νερά και να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια των Δημοτών;

Το αντλιοστάσιο που βρίσκεται πλησίον του Γηπέδου και επί της Κύπρου τι ώρα το θέσετε σε λειτουργία;

Γιατί όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι που μένουν πλησίον, αυτό έγινε περίπου στις 18:00 το απόγευμα, ενώ η βροχή είχε ξεκινήσει περίπου στις 13:30 το μεσημέρι.

Για ποιον λόγο δεν σπάσατε το φράγμο δυτικά και να διοχετεύεται τα νερά προς την λιμνοθάλασσα και αντί αυτού σπάσατε τον φραγμό ανατολικά και το νερό γύριζε προς το Μεσολόγγι.

Είστε απίστευτοι

ΥΓ Και όπως πάντα φταίνε οι προηγούμενοι και τώρα φταίει και η Κυβέρνηση, η Δημοτική Αρχή Λύρου όμως δεν φταίει πουθενά. Οι Δημότες θα κρίνουν και θα φτάσει η ώρα που θα πάρετε αυτό που σας αναλογεί.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι..

Σωστά κ. Δήμαρχε. Έχετε απόλυτο δίκιο. Από από που να ξεκινήσουμε..αλλά επειδή η ιστορία γράφεται από τους παρόντες ας σας τα θυμίσουμε..

 1. Καταγγέλετε όλα τα εν εξελίξει έργα Καραπάνου μεταξύ αυτών και το έργο αντλιοστασίων. Θα φέρετε πραγματογνώμονες λέτε στο ΔΣ για να αποδείξετε ότι είναι λάθος το έργο. Δεν παραλάμβάνετε το έργο ακόμη και σήμερα κατά παράβαση της νομοθεσίας και δεν αποδεικνύετε τίποτα για όσα καταγγέλετε. Αυτή είναι η τακτική σας για τα πάντα.
 2. Φανφαρολογείτε για εκπόνηση νέων μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου. Αλλά φυσικά ενώ έχετε χρήματα εσείς ζητάτε ΔΩΡΕΕΣ από εργολάβους η αναφέρετε ξανά και ξανά ότι θα πάτε στον υπουργό. Αποτέλεσμα: η κατάπτυστη ανακοίνωση σας ότι έχετε ενημερώσει προφορικά όλους τους αρμόδιους. Ε και; Μελέτες τους πήγατε; Δυόμιση χρόνια μετά ακόμη δεν έχετε μάθει πως λειτουργεί το δημόσιο ; Άσχετος; Επικίνδυνος ; Και τα δυο μαζί;
 3. Αναλογιστείτε ποσά χρήματα έχετε πάρει μέχρι σήμερα λόγω COVID. Έχετε το θράσος να λέτε ακόμη ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτό σας και τις προσωπικές σας επιλογές;
 4. Εργαζόμενοι. Σας έχουν εγκαταλείψει. Και πως να μην το κάνουν όταν τους συμπεριφέρεστε μ αυτό το χυδαίο τρόπο. Συμβαίνει το κακό και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, κανένας να σηκώσει το τηλ , καμία υπηρεσία κανένα όργανο να υποδείξει που πρέπει να σπάσει διώρυγες και ράμματα για να εκτονωθεί η κατάσταση. Αποτέλεσμα σπάσατε λάθος σημείο στη μοτίβο και τα νερά αντι να φεύγουν στην κλεισοβα γύριζαν μέσα.
 5. Πολιτική προστασία του δήμου.
  Τι είναι αυτό; Τίτλος; Υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης; Από ποιον εκτελείτε; Εσείς που κατηγορείτε όλους τους άλλους τι έχετε να επιδείξετε δυόμιση χρόνια μετά. Εκτός και αν εννοείτε πολιτική προστασία τους άσχετους αντιδημάρχους και εσάς μαζί να δίνετε οδηγίες αριστερά δεξιά λες και γνωρίζετε. Αυτή είναι η δουλειά σας; Ποια είναι η οργάνωση σας και το σχέδιο σας αφού εσείς θα βάζατε σειρά και τάξη. Θα σας πούμε εμείς. Το σχέδιο σας είναι να κατηγορείτε τους άλλους.
 6. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για εσάς κ. Δήμαρχε. Η τύχη σας εγκατέλειψε. Το αφήγημα σας για τις ευθύνες του χθες δεν πιάνει τόπο πλέον. Το αντίθετο.
 7. Η συγνώμη απαιτεί φιλότιμο. Το φιλότιμο απαιτεί θάρρος. Εσείς αντ αυτών έχετε μόνο θράσος. Ανασφάλεια και συμπλέγματα.

Ποια είναι η μέριμνα σας για τους πλημμυροπαθείς

Αλήθεια ποιές ενέργειες έχει κάνει ο νεοσύστατος Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ.Σωτηρακόπουλος για τους συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες δοκιμάστηκαν από την πλημμύρα;

Καταστράφηκαν περιουσίες δημοτών και καμιά μέριμνα για σίτιση πολιτών, φιλοξενία οργανωμένη, αποστολή ειδικών επιστημόνων (Ψυχολόγων κτλ) στους ανθρώπους που καταστράφηκαν.

Τι περιμένετε κ.Αντιδήμαρχε; Να χαθούν ανθρώπινες ζωές; Παραδειγματιστείτε από άλλους Δήμους πως διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Μάλλον διακοσμητικός θα είστε και σε αυτή τη θέση και τίποτα άλλο.

Ποιο είναι το έργο που παρέλαβε ο Νέος Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου

Από ότι μαθαίνουμε εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη Διοίκηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου.

Άραγε τι θα παραλάβει ο νέος πρόεδρος από τον προκάτοχό του κ.Σωτηρακόπουλο; Στον πολιτισμό μάλλον τίποτα. Ήδη για να μην αδικήσουμε τον κ.Χαντζή έπρεπε να είχε ετοιμαστεί και δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά σε όλο το Δήμο που με τόση αγωνία περιμένουν τα παιδιά.

Έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις και οι προετοιμασίες για τις γιορτές Εξόδου. Τίποτα από αυτά δεν έχουν γίνει με την προηγούμενη διοίκηση.

Για τον Αθλητισμό και την λειτουργία του Νομικού Προσώπου ο νυν Πρόεδρος μάλλον προβλήματα θα αντιμετωπίσει και τίποτα άλλο. Παραλαμβάνει ένα Πνευματικό Κέντρο που ήταν σε αδράνεια σε όλα τα επίπεδα.

Ευχόμαστε για το καλό του τόπου πρώτιστα καλή δύναμη στον κ.Χαντζή και να προσέχει τις παρεμβάσεις του Ραδιομεγάρου.

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

Μάθαμε ότι στην τελευταία οικονομική επιτροπή ο Δήμαρχος έδινε διαταγές και έλεγε συνεχώς Διατάζω, Διατάζω. κ.Δήμαρχε εσείς εντολές μπορείτε να δώσετε, διαταγές δίνουν οι στρατηγοί… Επιτέλους γυρίστε στην πραγματικότητα.

κ. Πρόεδρε της Κοινωφελούς Επιχειρήσεις οι υπάλληλοι του νομικού προσώπου τελικά είναι δύο μήνες απλήρωτοι; ή πάλι λέμε ψέματα;

Βρε ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΆΛΙ αφού δεν τα πας καλά με την τεχνολογία. τι την θες;; Άναυδοι έμειναν 50 και πλέον ακροατές οι οποίοι άκουγαν και πιθανόν να κατέγραφαν τα λεγόμενα σού – τις ασυναρτησίες που έλεγες… Ξέρεις εσύ…

Βρε Πορδίλα Μεγαλοπρεπή που ακόμη να ξεπεράσεις το στραπάτσο που έφαγες από το ΝΗΣΊ και έμεινες μπουκάλα. Είσαι ο κύριος ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΎΝΕ, ΔΕΝ ΜΕ ΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΥΠΌΨΙΝ. Αλλά παντού βάζεις το δαχτυλάκι σου και ανακατευέσαι.

Σήμερα διενεργούνται οι εσωκομματικές εκλογές για τον Νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. Μακράν πρώτος στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, δεύτερος με πάρα πολύ δυνατή και έντονη παρουσία νέων και σοβαρών στελεχών θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και τρίτος και κατά ιδρωμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος παρόλο που στηρίζεται από τον τοπικό βουλευτή, τους συνεργάτες και τους φίλους του.

Σε νομικό πρόσωπο ψάχνουν απεγνωσμένα ένα τιμολόγιο. ΤΥΠΟΓΡΑΦΕ μην κάνεις το λάθος και το δώσεις θα μπλέξεις…

Ποιανού επιχείρηση έχει προσιτές τιμές για αδιάβροχα και Γαλότσες μετά από τις πλημμύρες…Πάρτε κόσμε.

Χθες ο δικός μας Δήμαρχος θέλησε να μιμηθεί τον Ναπολέων. Φόρεσε γαλότσες και ρίχθηκε στα νερά. Δεν του είπε κανείς ότι δεν τον πιστεύει κανείς; κι επειδή εκπροσωπεί ένα θεσμό τον παρακαλούμε να μην τον γελοιοποιεί.

Περιμένουμε στο επόμενο ΔΣ ενημέρωση από το Νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ(αφού έχει πλέον ενημερωθεί από τον παλιό). Τα φρεάτια είχαν καθαρισθεί και πότε; για σένα χτυπάει η καμπάνα Δήμαρχε.

κ.Δήμαρχε ως Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας πλέον, μήπως πρέπει να θέσετε ένα αίτημα στην Υπουργό Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως ώστε να συμμετέχετε στην επιτροπή που βγάζει τα θέματα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αφού είστε ένας παντογνώστης – πολυτεχνίτης.

Δεν φταίτε εσείς κ.Δήμαρχε ( Κώστα Λύρο) φταίνε όλοι οι προηγούμενοι φταίει ο Σώζων Μηλιώνης (πρ.Δήμαρχος 1975-1978), φταίει ο Χρήστος Ευαγγελάτος (πρ.Δήμαρχος 1946-1950)
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από εσάς.

Αφιερωμένο με πολύ αγάπη και προδέρμ. Στους Ναπολέων, Πορδίλα Μεγαλοπρεπή, ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΆΛΙ, Ειδικό Μελετητή..

Καλό μεσημεράκι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση