Εξάρχεια: Αστυνομικοί σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας για να συλλάβουν διαδηλωτές

Βίντεο δείχνουν αστυνομικούς της ομάδας “Δράση” να προκαλούν φθορές σε είσοδο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια για να συλλάβουν διαδηλωτές μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και φθοράς σε ξένη περιουσία (αντίστοιχο είχε σημειωθεί και τον περασμένο Οκτώβριο σε κατάστημα της ίδιας περιοχής) σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Εξάρχεια, λίγο μετά την πορεία για τη συμπλήρωσε 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως δείχνουν τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, αλλά και όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, αστυνομικοί της ομάδας “Δράση” έσπασαν τζαμαρία πολυκατοικίας στην οδό Τζαβέλλα προκειμένου να συλλάβουν διαδηλωτές που είχαν καταφύγει στο σημείο.

Μηχανάκια της “Δράση” εμφανίζονται και σταθμεύουν έξω από την πολυκατοικία, με τους αστυνομικούς να τρέχουν μαινόμενοι και να προκαλούν φθορές στην είσοδο για να συλλάβουν τους διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί ακούγονται να φωνάζουν “‘Έξω, έξω τώρα” και αφού σπάνε τη τζαμαρία της εισόδου προχωρούν σε προσαγωγές.

ΠΗΓΗ: https://www.news247.gr/koinonia/exarcheia-astynomikoi-spane-tzamaria-polykatoikias-gia-na-syllavoyn-diadilotes.9452411.html?utm_term=Autofeed&utm_campaign=eb&utm_medium=referral&utm_source=Facebook#Echobox=1638870991

Αφήστε μια απάντηση