Προσωρινά ελεύθεροι ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν την Κυριακή «5/12) στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, που μεταδίδει το evrosonline.gr, ο αστυνομικός και η κοπέλα του αφέθηκαν ελεύθεροι και θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της Ανδριανούπολης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Αυτό είναι το ζευγάρι των Ελλήνων που συνελήφθη στην Τουρκία

Ένα ζευγάρι Ελλήνων που επισκέφτηκε την Τουρκία την Κυριακή, συνελήφθη από τις Αρχές της γειτονικής χώρας.

Ο αστυνομικός Μ.Β. από τον Έβρο, που κατάγεται από την Άνθεια και υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών του Έβρου, επισκέφτηκε την Τουρκία μαζί με την Α.Τ., την περασμένη Κυριακή.

Το ζευγάρι των Ελλήνων επρόκειτο να επιστρέψει σήμερα στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Ο αστυνομικός και η γυναίκα συνελήφθησαν στην Ανδριανούπολη, όπου και κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Πληροφορίες του enikos.gr κάνουν λόγο για σύλληψή τους ενδεχομένως και από την στρατοχωροφυλακή, κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Συναγερμός για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στην Τουρκία

Οι τουρκικές Αρχές επιβεβαίωσαν στις ελληνικές Αρχές την είδηση της σύλληψης των δύο Ελλήνων. Παρότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη ο λόγος της σύλληψής τους, εκτιμάται πως κατηγορούνται ότι εντοπίστηκαν εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει εκδρομή από τους Κήπους στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι συνελήφθη στην Αδριανούπολη και ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή. Εκτός από τον αστυνομικό έχει συλληφθεί και η γυναίκα που ήταν μαζί του, η οποία είναι από τις Φέρες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το ζευγάρι των Ελλήνων που συνελήφθη στην Τουρκία

Η ΕΛ.ΑΣ επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας τη σύλληψη του αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών της Αλεξανδρούπολης και της συντρόφου του, από τις τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά δήλωση των τουρκικών αρχών, ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με την κοπέλα, γιατί ενώ επέστρεφαν στην Ελλάδα, 50 μέτρα πριν περάσουν τα σύνορα πλησίασαν στο ένα μέτρο απαγορευμένη περιοχή.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, στην Ανδριανούπολη.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ :

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Πηγή:https://www.enikos.gr/society/prosorina-eleftheroi-o-astynomikos-kai-i-syntrofos-tou-pou-synelifthisan-stin-tourkia/1720186/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση