Φιμέ Πινακίδες: Ποιο Είναι Το Πρόστιμο;

Αρκετοί θα ισχυριστούν ότι το φιμέ κάλυμμα της πινακίδας κυκλοφορίας την προστατεύει από αλλοίωση των χαρακτήρων και αποχρωματισμό. Τι άποψη όμως έχει ο Κ.Ο.Κ.;

Η αγορά των αξεσουάρ διαθέτει πολλά προϊόντα για το αυτοκίνητό μας. Άλλα είναι χρήσιμα και άλλα έχουν “παραπλανητικό” χαρακτήρα που μπορεί να μας βάλουν σε μπελάδες με το νόμο. Τέτοια είναι τα “κλιπ” της ζώνης ασφαλείας για απενεργοποίηση του ήχου υπενθύμισης, τα φιμέ προστατευτικά των πινακίδων και άλλα.

Για τα περισσότερα από αυτά, ο Κ.Ο.Κ. έχει αναφορές στις σελίδες του που περιλαμβάνουν και πρόστιμα ανάλογα με το “προϊόν”. Για τα φιμέ προστατευτικά πινακίδων από πλεξιγκλάς ο Κ.Ο.Κ. αναφέρει ότι ο ο οδηγός του αυτοκίνητου τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων 300 ευρώ. Και αυτό γιατί οι πινακίδες κυκλοφορίες δεν είναι ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων.

Τέλος, εξυπακούεται ότι η αντικατάσταση των πινακίδων κυκλοφορίας με άλλες που δεν έχουν χορηγηθεί νόμιμα ή η παραποίηση αυτών με οποιαδήποτε μορφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματος ή γράμματος, κάμψη της πινακίδας κ.λπ.) συνιστά παράβαση η οποία, πέρα του προστίμου, επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρις ενός έτους.

ΠΗΓΗ: https://www.carandmotor.gr/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση