Πλεύρης: Ζητώ από την εισαγγελέα να ελέγξει τις ψευδείς καταγγελίες του Γιαννάκου

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκου της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ.

Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», μετά τις καταγγελίες του Μιχάλη Γιαννάκου περί ΜΕΘ που κρατούνται για VIP ασθενείς.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε μια απίστευτη καταγγελία για κλίνες ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό που παραμένουν κλειστές για VIP ασθενείς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ότι από τις 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, αλλά και της Ματίνας Παγώνη, η οποία το πρωί της Πέμπτης τσακώθηκε on air με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1261528/pleyris-zito-apo-tin-eisaggelea-na-elegxei-tis-pseydeis-kataggelies-toy-giannakoy

Αφήστε μια απάντηση