Δολοφονία 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο: Ενοχή για μάνα, απαλλαγή για κόρη πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή της μάνας και την απαλλαγή της κόρης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας που εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020.

«Η 46χρονη είχε και το κίνητρο και τη δυνατότητα να τελέσει την ανθρωποκτονία και όχι μόνο αυτό, αλλά μάλιστα είχε και τη δύναμη να επιρρίψει ευθύνες σε ένα παιδί, το δικό της παιδί», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην αγόρευσή της προτείνοντας την ενοχή της 46χρονης εν διαστάσει συζύγου του θύματος και την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών της 19χρονης κόρης του.

Η εισαγγελέας σημείωσε πως πράγματι η 46χρονη υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, όπως προέκυψε. «Βίωνε τη σχέση της ως μία ομηρία που ήθελε να τελειώσει. Πέρα από το οικονομικό κομμάτι στο οποίο ίσως προσέβλεπε, θεωρώ πως οι κάκιστες σχέσεις με το θύμα ήταν το κίνητρο», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε παράλληλα πως η κατηγορούμενη έπεσε σε αντιφάσεις μεταξύ της προανακριτικής διαδικασίας, της απολογίας της στον ανακριτή και της απολογίας της στο δικαστήριο, λέγοντας πως στην τελευταία μάλιστα αρνήθηκε οποιαδήποτε συνέργεια, ούτε καν με συμμετοχική δράση.

«Οι αντιφάσεις της κατηγορούμενης μας γέννησαν την απορία “γιατί σαν μάνα, και δη Ελληνίδα, δεν το πήρε πάνω της”», συνέχισε η εισαγγελέας προσθέτοντας πως η κατηγορούμενη αποκρίθηκε πως κανένας δεν θα την πίστευε λόγω αναπηρίας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα «από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως η κατηγορούμενη χρησιμοποιεί και τα δύο της χέρια, ενώ δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη δύναμη σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, καθώς στον οργανισμό του βρέθηκαν φάρμακα. Αλλιώς ένας άνδρας 1,94 και πάνω από 100 κιλά θα είχε αντιδράσει στην πρώτη μαχαιριά», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα πως η κατηγορούμενη, σε ερώτηση του γιου της για το πού είναι ο πατέρας του (την ώρα που ήταν νεκρός) η ίδια του είπε «πάνε να δεις, ενώ ήξερε πως το παιδί θα δει ένα θέαμα που σοκάρει».

Αναφερόμενη στην 19χρονη κατηγορούμενη, η εισαγγελέας σημείωσε πως στην αρχική της απολογία είχε παραδεχτεί πως αυτή σκότωσε τον πατέρα της ισχυριζόμενη πως τη βίαζε, άλλαξε ωστόσο τους ισχυρισμούς της με συμπληρωματικό υπόμνημα, στάση που κράτησε και ενώπιον του δικαστηρίου, λέγοντας πως δεν το έκανε αυτή αλλά το πήρε πάνω της καθ’ υπόδειξη της μητέρας.

«Βλέπουμε ένα παιδί που αναφέρθηκε στις λέξεις βιασμός και ασέλγεια χωρίς να πει ποτέ λεπτομέρειες. Μάλιστα ο χρόνος που είχε αναφέρει προανακριτικά δεν μπορεί να ισχύει καθώς τότε δεν ζούσε με τον πατέρα της. Από κανένα απολύτως στοιχείο δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση από το θύμα στην κόρη του, κάτι που βασίζει η 46χρονη κατηγορούμενη την υπερασπιστική της γραμμή», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Συμπλήρωσε πως οι σχέσεις της 19χρονης με τον πατέρα της δεν ήταν πράγματι καλές. «Βίωνε τη γονεϊκή αποξένωση τόσο από τη σχέση που είχε το ζευγάρι αλλά και το σύνδρομο της γονεϊκής αποξένωσης, καθώς η μητέρα της τής έκρυβε πως ο πατέρας της ήθελε να τη δει», τόνισε.

«Από την πλευρά της 19χρονης δεν υπάρχει κίνητρο. Βιασμός δεν υπάρχει και οδόν αφορά την περιουσία του, δεν στέκει ένα παιδί να σκοτώσει τον πατέρα του για να τον κληρονομήσει μια ώρα αρχίτερα. Για να ένα 18χρονο παιδί να αποδώσουμε το έγκλημα σε οικονομικό κίνητρο δεν έχει ξανασυμβεί», κατέληξε η εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ αργότερα στη μετά αναμένεται η απόφαση.

Πηγή: www.voria.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply