Ο Εργολάβος 22

Καλημέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Γιατί κρύβεστε κ.Λύρο;

Με έκπληξη είδαμε στον τηλεοπτικό σταθμό Αχελώο τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ.Νικο Καραπάνο να βρίσκεται στο πάνελ και να εξηγεί για ποιο λόγο έγιναν πλημμύρες στο Μεσολόγγι.

θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

Ο Δήμαρχος Μεσολόγγιου και πλέον Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ που είναι ο καθ ύλην αρμόδιος να απαντήσει εάν και εφόσον δούλεψαν τα αντλιοστάσια και με πια ισχύ;

Να μας πει ποιες μελέτες έχει καταθέσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια για αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο μας;

Αντί να βγείτε δημόσια και να ζητήσετε συγγνώμη από τους δημότες όπου καταστράφηκαν τα σπίτια-περιουσιες- επιχειρήσεις, κάνατε αυτό που έχετε μάθει καλά τα τελευταία δυόμισι χρόνια που έχετε τα ηνία του Δήμου, ΝΑ ΚΡΎΒΕΣΤΕ.

Με αποφασίζουμε και διατάζουμε, δεν διοικούνται τα νομικά πρόσωπα κ.Δρόσου.

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε υπάλληλος στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, αφού η Πρόεδρος της κοινωφελής επιχείρησης απαίτησε να μετακινηθεί από το ΚΔΑΠ που εργαζόταν σε άλλη δομή και αυτό πραγματοποιήθηκε έπρεπε η κ.Δροσου να εξυπηρετήσει φίλα προσκείμενο και υποψήφιο με τον κ.Λύρο.

Ποιος λέει ψέματα στους δημότες, εσείς κ.Λύρο ή ο Αντιδήμαρχος σας;

Κύριε Δήμαρχε θα ενημερώσετε τους πολίτες εάν τα αντλιοστάσια τα λειτουργείται στην δυναμική για τα οποία έχουν κατασκευαστεί;

Αλλά λέτε εσείς που ισχυρίζεστε ότι λειτούργησαν και άλλα λέει στην συνέντευξη του (Αχελώος Tv) ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας. Ας δεχτούμε λοιπόν ότι λειτούργησαν. Το ερώτημα είναι λειτούργησαν στο μέγιστο της δυναμικής τους ή τα έχετε ρυθμίσει στο 30% περίπου;

Θα απολογηθείτε στους δημότες γι’αυτό; Ξέρετε ότι είστε ποινικά υπόλογος εάν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λειτουργήσετε εξοπλισμό του Δήμου σε χαμηλότερη δυναμική για πολιτικές σκοπιμότητες;

Δεν ήξερες κ.Δήμαρχε; Δεν ρώταγες να μάθεις;

Επιτέλους κύριοι της ΔΕΥΑΜ καταλάβατε ότι σε έντονα φαινόμενα πρέπει να σπάτε την διώρυγα στο ύψος της ανατολικής περιμετρικής ώστε να φεύγουν με ελεύθερη ροή τα νερά του αντλιοστασίου στην Κλείσοβα, καθώς εκεί η γέφυρα δημιουργεί σιφωνισμό και η διώρυγα είναι χαμηλότερη από το ύψος της θάλασσας.

Τόσο δύσκολο ήταν να το κάνετε πράξη και στην προηγούμενη πλημμύρα. Τι έκανε η πολιτική προστασία; Μήπως έσπασε μεν αλλά σε λάθος σημείο με συνέπεια αντί να φεύγουν τα όμβρια έφεραν και την θάλασσα μεσα στην πόλη;

Οι ευθύνες σας κ.Δήμαρχε τεράστιες, καθώς υπάρχουν έγγραφα που σας καθιστούν αποκλειστικά υπεύθυνο και υπόλογο. Δεν είχατε κάνει καμία ενέργεια προστασίας της πόλης και αυτό θα σας κυνηγά.

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος δεν κρύβεται με αντίθεση κάποιους άλλους

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είχε το πολιτικό θάρρος και ανάστημα. Από το βράδυ της πρώτης Κυριακής βγήκε και δήλωσε οτι στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη για νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ. Σε αντίθεση με κάποιους “ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ” οι οποίοι κρύβονται και περιμένουν το αποτέλεσμα για να εκφραστούν Δημόσια.

Απευθείας ανάθεση το φαγητό για τους πληγέντες στην αδερφή της Αντιδημάρχου

Ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας, εσείς κ. Λύρο συνεχίζετε να προκαλείτε τους δημότες με τις αποφάσεις και τις πράξεις σας.

Αμέσως κινηθήκατε στο που θα διαμείνουν και θα κοιμηθούν οι πληγέντες και απευθυνθήκατε σε τρεις επιχειρηματίες οι οποίοι διατηρούν Ξενοδοχεία στην Πόλη μας, πολύ καλά ως εδώ.

Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα καταστήματα (εστίασης – πρόχειρου φαγητού) στο Μεσολόγγι και γι’αυτό κάνατε απευθείας ανάθεση στην αδερφή της Αντιδημάρχου σας, όσο αναφορά την σίτιση των πληγέντων.

Αυτές οι ενέργειες προκαλούν το δημόσιο αίσθημα κ.Δήμαρχε. Υπάρχουν και άλλοι επιχειρηματίες στην εστίαση στο Μεσολόγγι στους οποίους θα μπορούσατε να απευθυνθείτε.

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ είναι εδώ; ακούει; Το νερό πότε θα έρθει στο Μεσολόγγι; Θα είναι πόσιμο;

Στις φωτογραφίες τα λέτε πολύ καλά στα έργα έχετε πρόβλημα κ.Δήμαρχε.

Από αριστερά βλέπουμε το αντλιοστάσιο της οδού Κύπρου και δεξιά το αντλιοστάσιο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου στο Λούρο. Έτσι δουλεύουν τα αντλιοστάσια κ.Λύρο για να μην πνίγει ο τόπος.

Τόσα δεινά έχουν βρει τον τόπο μας, τα τελευταία δύο χρόνια. Μήπως κάποιος είναι κατσικοπόδαρος Ναπολέων. Τι άλλο να περιμένουμε από τον ορεσίβιο μόνο δεινά και καταστροφές.

Νίκο φιλοξενουμενε μην ξεχάσεις σήμερα να φέρεις τους φοιτητές και την ειδική ομάδα από το Νεοχώρι να ψηφίσουν.

Ευτυχώς που υπάρχει και η Περιφέρεια, το Μεσολόγγι χρωστάει την σωτηρία του εχθές στον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, στην Αντιπεριφερειάρχη κ.Μαρία Σαλμά και στον Αντιπεριφερειάρχη Έργων κ.Θανάση Μαυρομάτη, οι οποίοι έβγαλαν τα μηχανήματα της περιφέρειας αμέσως και με καίριες παρεμβάσεις τους βοήθησαν ώστε να μην πλημμυρίσει το Μεσολόγγι. Η Περιφέρεια στάθηκε στο ύψος της.

Αλλάζουν τα δεδομένα στην Αιτωλοακαρνανία στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Πρώτος θα βγει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος υποχωρεί και χάνει δυνάμεις.

Μάθαμε ότι ο Πορδίλας ο Μεγαλοπρεπής βλέπει κάθε βράδυ την παλιά σειρά του mega “Το Νησί”

Θα θέλαμε να ευχηθούμε Χρόνια πολλά στην πόλη του Μεσολογγίου για την εορτή του πολιούχου της πόλης. Επίσης θα θέλαμε να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον Μεσολογγίτη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ.Σπήλιο Λιβανό.

Καλό μεσημεράκι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση