Πώς «ξήλωσαν» το οικογενειακό καρτέλ ναρκωτικών οι αστυνομικοί της ασφάλειας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος

Όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα ήταν… οικογενειακό καθώς αρχηγός ήταν η μητέρα 67 ετών και μέλη ο πατέρας 70 ετών και ο γιος 34 ετών.

Κύκλωμα ναρκωτικών με ειδίκευση στη διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και χαπιών στην Αθήνα εξάρθρωσαν οι άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, ενώ όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα ήταν… οικογενειακό καθώς αρχηγός ήταν η μητέρα 67 ετών και μέλη ο πατέρας 70 ετών και ο γιος 34 ετών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, η 67χρονη μεριμνούσε για την προμήθεια, αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών ουσιών είτε απευθείας σε αγοραστές είτε σε έτερα άτομα της οργάνωσης με σκοπό την μεταπώληση αυτών από τους ίδιους.

Επιπλέον σημείωνε σε χαρτιά και τετράδιο τα εισπραχθέντα χρηματικά ποσά από την πώληση των ναρκωτικών. Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ όταν αστυνομικοί εντόπισαν ένα Smart σκούρου χρώματος, το οποίο κινούνταν ασκόπως στον χώρους στάθμευσης του καταστήματος στο εμπορικό πάρκο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό το οποίο φέρνει στο φως το Newsbomb.gr, «ο οδηγός του εν λόγω οχήματος, ο οποίος ήταν νεαρής ηλικίας, μέτριου αναστήματος, αφού στάθμευσε, αποβιβάστηκε και συνάντησε τρεις άγνωστους πιθανόν αλλοδαπούς στο σημείο και τους παρέδωσε κάποιο αντικείμενο, πιθανόν φάκελο. Στην συνέχεια οι τρεις άγνωστοι κινήθηκαν πεζοί προς παρακείμενη στάση λεωφορείου και ο οδηγός του οχήματος επιβιβάστηκε σε αυτό και αναχώρησε με κατεύθυνση τη Λ. Βάρης – Κορωπίου».

Τότε έτεροι αστυνομικοί έσπευσαν στην στάση του λεωφορείου για να ελέγξουν τους τρεις άνδρες ωστόσο δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας ο οδηγός του οχήματος στάθμευσε αυτό στην περιοχή της Γλυφάδας έξω από μία τριώροφη κατοικία και συνάντησε έναν νεαρό. Αφού συνομίλησαν για ελάχιστο χρόνο αποχώρησε μέσω της Λ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Αθήνα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα λόγω της ταχύτητας του οχήματος σε συνδυασμό με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούσαν, να καταστεί αδύνατη η συνέχιση της διακριτικής επιτήρησης.

Η παρακολούθηση από την ειδική ομάδα

Τότε συστάθηκε ειδική ομάδα και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση η τριώροφη κατοικία. Στις 3 Δεκεμβρίου η ομάδα παρατήρησε ένα όχημα που έμοιαζε με το προηγούμενο να σταθμεύει έξω από το τριώροφο.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «ο οδηγός εισήλθε στην κατοικία και παρέμεινε για χρονικό διάστημα πέντε λεπτών περίπου, ενώ την 21:40’ ώρα της ιδίας, ο ίδιος οδηγός με το ίδιο όχημα επανήλθε στο σημείο όπου μετά από πεντάλεπτη επίσκεψη σε διαμέρισμα της τριώροφης κατοικίας, αποχώρησε με κατεύθυνση την Αθήνα. Από την διακριτική επιτήρηση της τριώροφης κατοικίας διαπιστώθηκαν συχνές επισκέψεις ατόμων νεαρής ηλικίας οι οποίοι εισέρχονταν και παρέμεναν σε αυτήν για διάστημα ολίγων λεπτών (5-7 λεπτά) και στην συνέχεια αποχωρούσαν. Τα άτομα μετέβαιναν εκεί με διάφορα αυτοκίνητα και ταξί. Συγκεκριμένα επισκέπτονται διαμέρισμα β’ ορόφου ή διαμέρισμα ισογείου καθόσον όταν χτυπούσαν το κουδούνι που βρίσκεται στην είσοδο αυτής, στο μπαλκόνι β’ ορόφου εξερχόταν ξανθιά γυναίκα ηλικίας 60-70 ετών περίπου, η οποία αφού έκανε προεπισκόπηση του χώρου και έλεγχε οπτικά τον εξωτερικό χώρο της τριώροφης κατοικίας, στη συνέχεια άνοιγε την κεντρική είσοδο (θυροτηλέφωνο). Πολλές φορές οι επισκέπτες της τριώροφης κατοικίας εισέρχονταν στο διαμέρισμα ισογείου από παρακείμενη μπαλκονόπορτα όπου και πάλι παρέμεναν για πολύ λίγα λεπτά και στην συνέχεια αποχωρούσαν».

Όπως εξακριβώθηκε από τα αναγραφόμενα ονόματα στα κουδούνια της τριώροφης κατοικίας στον β’ όροφο αυτής αναγράφεται το όνομα «2ος όροφος» και στο ισόγειο αναγράφεται το όνομα. Από την εφαρμογή ταυτοτήτων διαπιστώθηκε ότι εκεί διαμένουν οι κατηγορούμενοι. Από την εν γένει συμπεριφορά της γυναίκας αλλά και των νεαρών ατόμων που συχνά επισκέπτονταν την τριώροφη κατοικία, προκύπτει ότι τα ραντεβού ήταν προκαθορισμένα ενώ τόσο οι επισκέπτες όσο και η γυναίκα ένοικος του διαμερίσματος β’ ορόφου λάμβαναν μέτρα, πριν τα νεαρά άτομα εισέλθουν στο σπίτι.

Οι συλλήψεις των μελών του κυκλώματος

«Την 11-12-2021 και την 17:00’ ώρα αστυνομικοί μετέβησαν στην συμβολή των οδών στην Αθήνα και την 19:30’ ώρα εντόπισαν και πάλι το ανωτέρω όχημα στο σημείο. Ο οδηγός αυτού στάθμευσε εκεί για πέντε περίπου λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε ενώ τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Ο οδηγός του οχήματος ο οποίος ήταν ένας από τους κατηγορούμενους, αναγνωρίστηκε αφού μετέβη στην περιοχή της Ν. Σμύρνης πλησίον της πλατείας συνάντησε άτομο νεαρής ηλικίας για περίπου 3 λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησε με κατεύθυνση την περιοχή των Πετραλώνων όπου συνάντησε έτερο άτομο νεαρής ηλικίας.

Την 22:30΄ ώρα της ιδίας, ο ανωτέρω οδηγός κινούμενος επί της οδού Πειραιώς 115 με το υπ’ αριθμόν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στάθμευσε αυτό και όταν αποβιβάστηκε, ακινητοποιήθηκε και προσήχθη.

Σε γενόμενη σωματική έρευνα στην έδρα της Υπηρεσίας μας, ανευρέθηκαν εντός της τσέπης του παντελονιού του 1) το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων ενενήντα (1.690€) ευρώ, 2) μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία (φιξάκι) κοκαΐνης μεικτού συνολικού βάρους 0,75 γραμμαρίων 3) Ένα (1) κινητό τηλέφωνο μάρκας Apple Iphone 13 Pro, και εντός του εσώρουχού του, στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, επιμελώς κρυμμένη 4) μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία μεικτού συνολικού βάρους 8,66 γραμμαρίων, περιέχουσα δέκα (10) αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης. Κατόπιν έρευνας στο υπ’ αριθμόν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ανωτέρω, ανευρέθηκε μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού συνολικού βάρους 2,77 γραμμαρίων.

Τα ευρήματα

Παρουσία εισαγγελέα και του κατηγορουμένου, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1) Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα 2) Δύο (2) φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων τύπου usb-stick, 3) Μπλε πλαστική σακούλα περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους εξήντα ενός (61) γραμμαρίων και 4) Ένα λευκό-μαύρο πλαστικό κουτί χειρουργικών μασκών μίας χρήσης το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη, η οποία ποσότητα αφού τοποθετήθηκε σε νάιλον συσκευασία, είχε συνολικό μεικτό βάρος δέκα γραμμαρίων και επτά εκατοστά του γραμμαρίου (10,7).Την 13:00΄ ώρα της 12-12-2021 και ενώ η τριώροφη κατοικία επί της οδού, βρισκόταν υπό διακριτική επιτήρηση, εξήλθε από αυτήν πεζός ο ανωτέρω (β) κατηγορούμενος και του ενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος.

Σε γενόμενες ερωτήσεις αστυνομικών της Υπηρεσίας μας, δήλωσε ότι διαμένει σε διαμέρισμα β΄ ορόφου μαζί με την σύζυγό του κατηγορούμενη ενώ στο ισόγειο διαμένει ο γιος τους και αυτός κατηγορούμενος.

Διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα και κατασχέθηκαν: 1) το χρηματικό ποσό των χιλίων εφτακοσίων δεκαπέντε (1.715) ευρώ, 2) ένα (1) βάζο-ανθοδοχείο χρώματος λευκό πράσινο με βυσσινί άνθη, το οποίο περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των δεκατριών χιλιάδων και πεντακοσίων (13.500) ευρώ, 3) ένα (1) διάφανο γυάλινο βάζο, οποίο περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των διακοσίων ενενήντα πέντε ευρώ και σαράντα λεπτών (295,4) ευρώ, 4) μία (1) νάιλον διάφανη σακούλα, περιέχουσα ναρκωτική ουσία ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους ενός (1) κιλού και δεκατεσσάρων (14) γραμμαρίων, 5) ένα (1) γυάλινο διάφανο βάζο με μεταλλικό καπάκι, το οποίο περιείχε ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους είκοσι εφτά (27) γραμμαρίων, 6) ένα (1) γυάλινο διάφανο βάζο με πλαστικό καπάκι, το οποίο περιείχε ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους είκοσι εφτά (27) γραμμαρίων, 7) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους ένα γραμμάριο και εξήντα τρία εκατοστά του γραμμαρίου (1,63 γραμμάρια), 8) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους εκατόν τεσσάρων γραμμαρίων και ογδόντα εκατοστών του γραμμαρίου (104,8 γραμμάρια), σε μορφή βράχου, 9) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους, τριάντα πέντε γραμμαρίων και εβδομήντα εκατοστών του γραμμαρίου (35,7 γραμμάρια), 10) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους έξι γραμμαρίων και εικοσιπέντε εκατοστών του γραμμαρίου (6,25 γραμμάρια), 11) δεκαέξι (16) νάιλον συσκευασίες κενού περιεχομένου, κομμένες σε συγκεκριμένο μέγεθος, 12) ένα (1) ρολό διάφανης μεμβράνης τροφίμων, 13) μία (1) ζυγαριά ακριβείας, 14) μία (1) ατζέντα-τετράδιο σημειώσεων στις οποίες αναγράφονται χειρόγραφα ονόματα, χρηματικά ποσά, είδος ναρκωτικής ουσίας και ποσότητα αυτής, 15) πέντε (5) τεμάχια χάρτου στα οποία αναγράφονται χειρόγραφα ονόματα, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες, χρηματικά ποσά και ποσότητες σε γραμμάρια, 16) ένα (1) μαχαίρι με μαύρη λαβή εντός καφέ δερμάτινης θήκης, συνολικού μήκους είκοσι εννέα (29) εκατοστών και μήκος λάμας αυτού δεκαοχτώ (18) εκατοστών, 17) τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Σε διαμέρισμα ενός ακόμη κατηγορούμενου κατασχέθηκαν: 1) τρεις (3) κάμερες ασφαλείας και 2) ένα (1) καταγραφικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι δύο εκ των καμερών ήταν τοποθετημένες και στραμμένες προς την κεντρική είσοδο της μπαλκονόπορτας και της εισόδου της τριώροφης κατοικίας, δηλαδή τις θύρες εισόδου όλων των εισερχόμενων ατόμων στην τριώροφη κατοικία.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply