Νότιο Σουδάν: Τουλάχιστον 89 νεκροί από “μυστηριώδη ασθένεια”

Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μυστηριώδη ασθένεια στο Νότιο Σουδάν τις τελευταίες εβδομάδες. Κλιμάκιο του ΠΟΥ στη χώρα για διερεύνηση του θέματος.

Τουλάχιστον 89 άνθρωποι πέθαναν μια μυστηριώδη ασθένεια στο ανατολικό Νότιο Σουδάν τις τελευταίες εβδομάδες, όπως μετέδωσε ο νοτιοαφρικανικός ραδιοφωνικός σταθμός SABC την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ρ/σ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη στείλει μια ομάδα ταχείας αντίδρασης ειδικών στην πολιτεία Jonglei, το επίκεντρο της νόσου.

Διεθνείς οργανισμοί που εργάζονται στο Νότιο Σουδάν έχουν αναφέρει τουλάχιστον 89 θανάτους. Οι τοπικές αρχές, από την πλευρά τους, αναφέρουν πολλούς θανάτους από τη νόσο, αν και η φύση της δεν έχει εντοπιστεί προς το παρόν.

Οι περισσότεροι από τους μολυσμένους ζουν στις περιοχές που έχουν δει τις περισσότερες πλημμύρες τα τελευταία 60 χρόνια. Οι αρχικές προτάσεις ότι θα μπορούσε να είναι χολέρα, δεν βρήκαν επιβεβαίωση κατά τη διάρκεια της έρευνας.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε μια ομάδα ταχείας αντίδρασης για να πάει και να κάνει εκτίμηση και έρευνα κινδύνου. Τότε θα μπορέσουν να συλλέξουν δείγματα από τους άρρωστους – αλλά προσωρινά ο αριθμός που πήραμε ήταν ότι υπήρξαν 89 θάνατοι», είπε στο BBC η Σίλα Μπάγια, από τον ΠΟΥ.

Η ίδια ανέφερε ότι η ομάδα των επιστημόνων έπρεπε να φτάσει στο Φανγκάκ μέσω ελικοπτέρου, λόγω των σοβαρών πλημμυρών στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί για τη συνοριακή πολιτεία Unity, ότι οι σοβαρές πλημμύρες αύξησαν την εξάπλωση ασθενειών όπως η ελονοσία και προκάλεσαν υποσιτισμό στα παιδιά λόγω έλλειψης τροφίμων, δήλωσε ο υπουργός γης, στέγασης και κοινής ωφελείας της πολιτείας, Lam Tungwar Kueigwong.

ΠΗΓΗ: https://www.news247.gr/kosmos/notio-soydan-toylachiston-89-nekroi-apo-mystiriodi-astheneia.9461591.html?utm_term=Autofeed&utm_campaign=contra-eb&utm_medium=referral&utm_source=Facebook#Echobox=1639513216

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply