Επιστολή Ν. Φαρμάκη Σε Λιβανό Για Τις Ζημιές Στα Ιχθυοτροφεία Της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Στις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν μετά την κακοκαιρία της 30ης Νοεμβρίου 2021 στα δημόσια ιχθυοτροφεία του συμπλέγματος λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού, αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την χρηματοδότηση και αποκατάστασή τους.

«Επειδή οι μεγάλες καταστροφές στις υποδομές στέγασης και αλιείας, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για λόγους ζωτικής σημασίας, καθώς οι παράκτιες λιμνοθάλασσες της Μεσογείου είναι σημαντικά και εύθραυστα οικοσυστήματα και θεωρούνται σημαίνοντες προστατευόμενοι οικότοποι που παρέχουν πολλαπλές οικοσυστημικές υπηρεσίες, παρακαλούμε όπως εξευρεθεί τρόπος χρηματοδότησης και αποκατάστασης των εν λόγω ζημιών. Επισημαίνουμε ότι η αποκατάσταση τόσο των εγκαταστάσεων/υποδομών των ιχθυοτροφείων, όσο και των ιχθυοφραγμών και των λουρονησίδων είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς αφορά το σύνολο των αλιέων της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αλλά και την διαχείριση ενός πλουτοπαραγωγικού πόρου, που αν καταστραφεί θα επιφέρει απώλειες σε πολλαπλά επίπεδα,οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φαρμάκης.

ΠΗΓΗ: https://www.agriniosite.gr/epistoli-n-farmaki-se-livano-gia-tis-zimies-sta-ichthyotrofeia-tis-limnothalassas-mesologgioy-aitolikoy/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply