Ο Εργολάβος 23

Καλημέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Άνοιξε τις πόρτες το Στολίδι για τον Δήμο Μεσολογγίου

Άνοιξε χθες για το κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι. Ένα πραγματικό στολίδι πολιτισμού για όλη τη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο!

Η κ.Βικάτου ευχαρίστησε θερμά τους πρώην Δημάρχους κ.Κατσούλη και κ.Καραπάνο για τη σημαντική προσφορά τους στο έργο αυτό, αφού επί των ημερών τους έγιναν η παραχώρηση χώρου,οι σχετικές μελέτες καθώς και η ένταξη του έργου το 2017.

Παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης κ.Φαρμάκης που από την πρώτη στιγμή ήταν αρωγός της όλης προσπάθειας. Ο νυν Δήμαρχος κ.Λύρος φρόντισε για τα πεζοδρόμια του εξωτερικού χώρου καθώς και για την τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Η κ.Βικάτου πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας αυτής, θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Χρειάζεται άμεσα κυκλοφοριακή μελέτη πέρι του Μουσείου για την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών.

Πως δούλευε και μια ποια σύμβαση η υπάλληλος που τραυματίστηκε στο Τρικούπειο

Εργατικό ατύχημα είχαμε τις προηγούμενες μέρες στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Άραγε κ.Δήμαρχε γιατί συνέβη αυτό;

Είχε γίνει πρόσφατα συντήρηση του παραπάνω κτιρίου;

Η συγκεκριμένη υπάλληλος που πάρα λίγο να χάσει τη ζωή της με ποιο καθεστώς εργάζεται στο Δήμο και σε ποιο Νομικό πρόσωπο ανήκει;

Γνωρίζουμε ότι είναι με τίτλο κτήσης, ανασφάλιστη και εκτός ωραρίου βρίσκονταν εκεί για να εξυπηρετήσει ανάγκες του Πνευματικού Κέντρου.

Μάλιστα της οφείλονται και δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών. Κοιτάξτε να βοηθήσετε την παραπάνω εργαζόμενη, διότι ως εργατικό ατύχημα ήδη έπρεπε να έχει παρέμβει η δικαιοσύνη!

Έτσι διαχειρίζεστε το δημοτικό χρήμα κ.Λύρο τα πετάτε στις πλατείες;

Έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα σημεία του Δήμου μας και συγκεκριμένα σε πάρα πολλές πλατείες να είναι πεταμένα πάρα πολλά έλατα. Ένα βάζετε σε κάθε Πλατεία και είναι αλλά τέσσερα – πέντε πεταμένα έλατα στους γύρο χώρους.

Έχουμε φτάσει τέσσερις μέρες πριν τα Χριστούγεννα… Αυτά πότε θα στολιστούν ή θα πεταχτούν. Έτσι σέβεστε και διαχειριζεστε τα χρήματα των Δημοτών κ.Λύρο;

Πέρυσι είχατε δώσει 5.000 ευρώ περίπου για δέντρα ( έλατα ). Φέτος διπλασιάστηκε το ποσό περίπου 10.000 ευρώ, για πιο λόγο έγινε αυτό κ.Λυρο; Για να τα πετάξουμε στις πλατείες ή για να εξυπηρετήσετε κάποιους φίλους σας στο Κρίκελλο Ευρυτανίας. Αυτη είναι η σωστή διαχείριση του Δημοτικού χρήματος που κάνετε;

Επί 1 ώρα μίλαγε ο Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα

Παραλήρημα του Δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. κ.Λύρο μιλούσατε επί 1 ώρα και 5 λεπτά χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα από τους Δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες αλλά και όσους από τους δημότες που παρακολουθούσαν διαδικτυακά το δημοτικό συμβούλιο.

Τόσους ειδικούς συνεργάτες έχετε, πείτε τους να σας γράφουν αυτά που πρέπει να πείτε ή να απαντήσετε σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων ώστε να αποφεύγετε τα ΣΑΡΔΆΜ και τις αερολογίες.

κ. Δήμαρχε κάνετε αναθέσεις σε συγγενείς ειδικών συνεργατών σας;

Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε ότι έγινε ανάθεση σε συγγενή πρώτου βαθμού ειδικού συνεργάτη σας πράγματα που αγοράστηκαν για το κοινωνικό παντοπωλείο;

Αν ναι; Δεν υπάρχουν άλλα καταστήματα στον Δήμο μας;

Εκνευρισμό προκάλεσε στον Δήμαρχο με τις ερωτήσεις του ο Σπύρος Βασιλείου

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Βασιλείου έκανε μία ερώτηση προς τον Δήμαρχο, που αφορούσε τα έργα για τα αντλιοστάσια. Απάντηση από τον Δήμαρχο δεν έλαβε, ο οποίος εκνευρίστηκε και έχασε τον έλεγχο και απάντησε με τον συνήθεις τρόπο… ΑΛΛΆ ΛΌΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΌΜΑΣΤΕ.

κ. Λύρο στον πόλεμο να ξέρετε τα κάστρα πέφτουν από μέσα και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο παλιός αυτοδιοικητικός από το Νησί. Έρχεται δύσκολος χειμώνας στα δημοτικά συμβούλια, να είστε προετοιμασμένος πλέον για όλα.

Ένα αλαλούμ, κανένας προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων από την Δημοτική Αρχή

Μάλλον η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι ο Δήμος είναι μόνο το Μεσολόγγι, αν κρίνουμε από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, τον οποίο κάθε χρόνο ξαναπληρώνουμε για στολίδια και Χριστουγεννάτικο Δέντρο που είχαν χρησιμοποιηθεί και πέρυσι.

Αλήθεια με τα χωριά τι γίνεται; Αρκετά παρατημένα στη μοίρα τους. Όσο για τις χριστουγεννιατικές εκδηλώσεις ούτε λόγος. Ένα φτωχό πρόγραμμα, αν συγκρίνουμε με τις εκδηλώσεις των γειτονικών πόλεων του Νομού που διακρίνονται για την ποιότητά τους.

Μάλιστα αρκετοί δημότες πάνε στο Αγρίνιο με τα παιδιά τους, αφού στην Κεντρική Πλατεία δεν υπάρχουν πλέον Παγοδρόμια, Καρουζέλ και άλλα παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Και μην μας πείτε κ.Δήμαρχε ότι φταίει η κατάσταση με τον covid 19! Οι πολίτες βλέπουν και συγκρίνουν με τα προηγούμενα χρόνια!!!

Τέλος ακόμη δεν μας έχετε απαντήσει πώς θα πληρωθεί για φέτος και πέρυσι η κ.Κοττά και με ποιο ποσό για την επιμέλεια του όλου στολισμού της πόλης; Γιατί σίγουρα δεν το κάνει εθελοντικά!

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

Τρέχουν να προλάβουν οι υποψήφιοι σας κ.Λύρο να βολευτουν οι ίδιοι ή να βολεψουν τα παιδιά τους στον Δήμο ή στα Νομικά πρόσωπα. Από την πυροπροστασία στον Κήπο Των Ηρώων βρέθηκε στο γραφείο σας στο Δημαρχείο. Η κόρη σημαντικού στελέχου Νομικού προσώπου, λύνει και δένει στο γραφείο Δημάρχου!! Με ποια σύμβαση άραγε; Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε με το καλωσόρισμα του Νέου έτους.

Νίκο φιλοξενούμενε μάθαμε ότι κάνεις ορισμένες καλές κινήσεις με σοβαρά και άφθαρτα πρόσωπα. Όσο όμως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας έστω και υπόγειος, με ανθρώπους που είναι νεκροθάφτες του τόπου μας και αντί να σε προβάλουν σου σκάβουν τον ΛΑΚΟ. Δεν έχεις καμία τύχη.

Εδώ δεν μπορείτε να φτιάξετε την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, η οποία σαπίζει από την υγρασία καθημερινά, περιμένουν οι πολίτες να κάνετε για τον Δήμο μας;

Αλλά όπως πολλές φορές έχετε πει το ΣΛΌΓΚΑΝ της Δημοτικής Αρχής είναι. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι..

Θα τελειώσει η θητεία σας, θα έχετε χάσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και ακόμα θα λέτε τα ίδια και τα ίδια…

Ευτυχώς για τον Δήμο μας αλλά και την πόλη του Μεσολογγίου που έχει έναν Υπουργό τον Σπήλιο Λιβανό και έναν Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη που μπαίνουν παντού μπροστά και δίνουν άμεσα λύσεις σε όλα τα προβλήματα που αφορούν τον Δήμο μας και την πόλη του Μεσολογγίου.

Ατάραχος ο Δήμαρχος, παρόλο ότι έμαθε για την ζημιά που υπέστη στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο και τον τραυματισμό της υπαλλήλου. Συνέχιζε να φωτογραφίζετε και να χαμογελάει στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Αιτωλικό, χωρίς να έχει συναίσθηση πως αν η ζημιά γινότανε 20 λεπτά νωρίτερα την ώρα που έδιναν θεατρική παράσταση παιδάκια με ειδικές ανάγκες, τα πράγματα θα ήταν πολύ σοβαρά.

κ.Λύρο γυρίστε στην πραγματικότητα, αφήστε τις φωτογραφίες και φερθείτε με τον τρόπο που αρμόζει σε έναν Δήμαρχο.

Καλό μεσημεράκι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Κυριακή.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply