Πλεύρης: Λίγες ώρες έως 2,5 μέρες η αναμονή για ΜΕΘ

Χυδαία ψεύδη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επιχειρήματα για VIP μονάδες εντατικής θεραπείας ή για κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία εσκεμμένα παραμένουν κλειστά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος υπενθυμίζεται πως είχε καταθέσει διαφορετική ερώτηση από τους 31 συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως η επιλογή για την εισαγωγή ασθενών σε ΜΕΘ γίνεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την οποία χειρίζονται αποκλειστικά ιατροί και δεν παρεμβαίνει άλλος δάκτυλος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Πλεύρης ο μέσος χρόνος αναμονής για την εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι από λίγες ώρες μέχρι 2,5 μέρες και όπως έκανε και στην ομιλία του στον προϋπολογισμό σημείωσε πως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ασθενείς που αν και πρέπει να μπουν σε Μ.Ε.Θ δεν γίνεται να διακομιστούν λόγω αστάθειας. 

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης ανέγνωσε και τα πέντε στοιχεία τα οποία ισχύουν κατά σειρά για την εισαγωγή ασθενούς σε ΜΕΘ : 

1) Βαριά πάσχοντες ,

2) Ασθενείς με δεύτερη κατηγορία αποκατάστασης ,

3) ασθενείς με  δυσλειτουργία οργάνου που χρήζουν εντατικής φροντίδας ,

4) ασθενείς με σημαντικά μικρότερη πιθανότητα αποκατάστασης,

5) ασθενείς που θεωρούνται ότι δεν έχουν προσδόκιμο ζωής

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός μίλησε για εξελισσόμενη τραγωδία λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση και για εγκληματικές πολιτικές ευθύνες.

Παρά μάλιστα το γεγονός ότι αρχικώς είχε σπεύσει να δηλώσει ότι δεν πιστεύει τα περί VIP ΜΕΘ, o κ. Ξανθός σήμερα τόνισε ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης διαψεύδεται από το ότι επώνυμοι ασθενείς βρήκαν αμέσως κρεβάτι.

“Αυτό είναι προσβλητικό. Υπήρξατε Υπουργός και ξέρετε πως λειτουργεί το σύστημα. Προσπαθείτε να καλύψετε την ερώτηση των συναδέλφων σας , η οποία ρωτάει πράγματα τα οποία απέχουν παρασάγγας από τη δική σας ερώτηση” απάντησε ο Υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: https://www.real.gr/politiki/arthro/parathyro_gia_rapid_test_kai_stous_emboliasmenous_tis_giortes_poios_tha_to_plironei_ti_eipe_o_g_oikonomou_binteo-795259/

Αφήστε μια απάντηση