κ. Λύρο χάσατε και τα επιχειρηματικά πάρκα

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η προμελέτη επιχειρηματικών πάρκων για την Αιτωλοακαρνανία συμπεριλαμβάνει μόνο δύο σημεία και αυτά βρίσκονται και τα δύο στο Αγρίνιο.

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια όλοι οι φορείς της πόλης διαχρονικά ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά για την αναγέννηση και καθιέρωση της Βιομηχανικής περιοχής που είχε οριοθετηθεί από την Δεκαετία του 1960.

Εκεί στεγάζονταν η παντοδύναμη Βιοχάλκο της οποίας οι εγκαταστάσεις ακόμη και σήμερα βρίσκονται εκεί και περιμένουν κάποιον να επιχειρήσει την αναγέννηση της.

Επίσης εκεί βρίσκεται το Κάλας αλλά και μικρότερες βιοτεχνικές μονάδες χαμηλής και μέσης όχλησης της περιοχής. Το 2007 με απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη διευρύνθηκε ο Αρχαιολογικός χώρος της Πλευρώνας χωρίς κανείς να μιλήσει για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έφερνε αυτό στην ήδη νοσούσα επιχειρηματικότητα του Δήμου μας.

Αυτό βέβαια δεν είναι πανάκεια όπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν αφου με τις κατάλληλες ενέργειες κυρίως αρχιτεκτονικές η αδειοδότηση για εγκατάσταση μιας μονάδας είναι εφικτή.

Σήμερα βλέπουμε ένας Δήμος όπως αυτος του Αγρινίου να εκμεταλλεύεται ολα τα νέα εργαλεία που του δίνουν οι νόμοι και σήμερα να διεκδικεί και τα δύο επιχειρηματικά πάρκα εντός της χωρικής του αρμοδιότητας.

Αλήθεια κ. Λύρο εσείς αυτό στα δυόμιση χρόνια που βρισκόμασταν όταν συντάσσονταν αυτή η Μελέτη; Το να είστε ουραγός πλέον είναι το σύνηθες. Δυστύχημα όμως ειναι ότι την Δική σας ανεπάρκεια θα πληρώσει η ευρύτερη περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες.

Οι αποφάσεις ακόμη και όταν είναι ειλλημένες με τα σωστά επιχειρήματα, που στην περίπτωση μας είναι πάμπολα, αλλάζουν και ακολουθούν το δίκαιο.

Θα είστε ο αποκλειστικά υπεύθυνος εάν δεν φροντίσετε για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στον Δήμο μας.

Σκεφτείτε, μονο οι ελιές Καλαμών που είναι μάλιστα άμεσων συμφερόντων σας η τα εσπεριδοειδή μας να πρέπει να πηγαίνουν σε συσκευαστήρια του Αγρινίου αφού εδώ δεν θα επιτρέπεται η κατασκευή μονάδων.

Μην γίνεται Νεκροθάφτης και σε αυτόν τον τομέα. Να συστήσετε άμεσα διαπαραταξιακή επιτροπή για την διεκδίκηση αφού Μόνος σας ούτε μπορείτε ούτε εισακούγεστε.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση