Κ. Λαγιόπουλος: Ο Αγρινιώτης που άνοιξε το πρώτο Ελληνικό ντελικατέσεν στο Μιλάνο (Photos – Video)

To πρώτο Ελληνικό ντελικατέσεν στο Μιλάνο είναι γεγονός! Πρόκειται για το «Hellinikon-Prodotti Gastronomici» Greci το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2018 στο Μιλάνο και είναι τo πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης ελληνικών προϊόντων σε όλη την χώρα.  

  • Μια Ελληνική ταμπέλα γραμμένη στα ιταλικά συναντά όποιος διασχίζει την οδό Via Casoretto 30/Α, μόλις έξι στάσεις με το μετρό από το κέντρο του Μιλάνου.

Το Hellinikon είναι μια νέα πραγματικότητα στον τομέα των τροφίμων όπου ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να αγοράσει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης και παραγωγής. Εκεί ο Κώστας και η Κωνσταντίνα έχουν δημιουργήσει ένα ντελικατέσεν με ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

To «Hellinikon-Prodotti Gastronomici» Greci στην οδό Via Casoretto 30/Α, στο Μιλάνο

Προϊόντα μικρών παραγωγών τα οποία οι Μιλανέζοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όπως ελιές Καλαμάτας, φέτα, μαστίχα, ελαιόλαδο, παραδοσιακά γλυκά, μέλι, κ.α.

Το Hellinikon δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αλλά ενισχύει το ρόλο του ως τόπο πολιτιστικής «συνάντησης» με την ελληνική κουλτούρα, διοργανώνοντας βραδιές πολιτισμού, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες κ.α..

Ιστορία των ελληνικών τόπων παραγωγής

Μιλώντας με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Κώστα Λαγιόπουλο, μας ανέφερε ότι «εμείς δεν προσφέρουμε απλά ελληνικά προϊόντα, αλλά μια ειδική εμπειρία σε κάθε είσοδο στο κατάστημά μας, στην ιστορία των ελληνικών τόπων παραγωγής και παραγωγών.

Στο Hellinikon, πρωταρχικός μας στόχος είναι η προώθηση ελληνικών προϊόντων στην Ιταλία (Belpaese).

Σε αυτή τη δραστηριότητα, η έμπνευσή μας προέρχεται τόσο από την κοινή πολιτιστική ευαισθησία μας όσο και από το ίδιο πάθος για νόστιμη και ποιοτική κουζίνα».

Ο αρχιτέκτονας Κώστας Λαγιόπουλος και η σύζυγός του Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θέλησαν να ρισκάρουν και κόντρα στην κρίση να επιστρέψουν στην πόλη όπου σπούδασαν, το Μιλάνο ανοίγοντας, ένα Ελληνικό ντελικατέσεν.

Κωνσταντίνος Λαγιόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Λαγιόπουλος είναι  Έλληνας από το Αγρίνιο και Πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Μετά τις σπουδές του έζησε στην Ελλάδα δουλεύοντας ως αρχιτέκτονας και υπεύθυνος εργοταξίων.

Από το 2017 στην Ιταλία, ιδιοκτήτης του καταστήματος Hellinikon.

Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου είναι Ελληνίδα από την Πελοπόννησο (Λουτρά Κυλλήνης) και Πτυχιούχος στη Σύγχρονη Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Λέτσε (τώρα Πανεπιστήμιο του Σαλέντο). Στην Ελλάδα εργάστηκε ως καθηγήτρια.

Δείτε το βίντεο του καταστήματος

ΠΗΓΗ: ysterografonews.gr

Αφήστε μια απάντηση