Αυξάνονται τα διόδια και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Αυξάνονται τα διόδια και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από 1η Ιανουαρίου του 2022. Πλέον, η διέλευση για επιβατηγά Ι.Χ αυξάνεται στα 13,70€ από 13,50€, ενώ για τα φορτηγά οι αυξήσεις κυμαίνονται περίπου στο 1€.

Αυξήσεις όμως θα υπάρξουν και για τα λεωφορεία και τις μοτοσυκλέτες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή της εταιρίας που διαχειρίζεται τη γέφυρα, η οποία επικεντρώνεται στο ποιες τιμές θα παραμένουν σταθερές.

Πιο αναλυτικά:

«Από την 1η Ιανουαρίου 2022, στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», αναπροσαρμόζονται τα τέλη διέλευσης σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης.

Σε ό,τι αφορά τις αναπροσαρμογές των διοδίων, η εταιρεία παραχώρησης, αποσκοπώντας πάντα να παρέχει μειωμένο κόστος διέλευσης στους συχνούς και τοπικούς χρήστες, συντομότερη διέλευση μέσω της χρήσης των ηλεκτρονικών λωρίδων και υπό πρίσμα κοινωνικής αντίληψης, προέκρινε τις εξής επιλογές:

  • Το κόστος διέλευσης για ΑμΕΑ όπως και το κόστος της «Κάρτας Υγείας» να παραμείνουν σταθερά
  • Το κόστος της κάρτας 10 διελεύσεων για μοτοσικλέτες να παραμείνει επίσης σταθερό
  • Για το Ηλεκτρονικό συνδρομητικό πρόγραμμα «διέλευση μ’ επιστροφή» για επιβατικά Ε.Ι.Χ. (κατηγορία 2) να αυξηθεί ο χρόνος για την πραγματοποίηση της 2ης διέλευσης από 3 σε 4 ώρες
  • Να συνεχίσουν να προσφέρονται σημαντικές εκπτώσεις στους συχνούς και τοπικούς χρήστες (Επιβατηγά ΙΧ και Φορτηγά) που είναι συνδρομητές στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ e-pass με το μέσο κόστος διέλευσης για τους συχνούς χρήστες να είναι χαμηλότερο από το κόστος της εναλλακτικής διέλευσης από το στενό.

Τα νέα αυξημένα διόδια

Οι τιμές στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου διαμορφώνονται από 1/1/2022 ως εξής:

ΠΗΓΗ: https://karvasaras.gr/ayxanontai-ta-diodia-kai-sti-gefyra-rioy-antirrioy/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση