Εισαγγελέας σε γνωστό ορφανοτροφείο των Αθηνών – Κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικα

“Έλαβα μια επιστολή επώνυμη για παιδική κακοποίηση μέσα σε κλειστή δομή προστασίας παιδιών στην Αττική. Τρεις συγκεκριμένοι άνθρωποι που σχετίζονται με αυτή τη δομή μίλησαν για κακοποίηση και βία κατά των παιδιών, για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών, παρουσία των εργαζομένων, και για άλλες συμπεριφορές που είχαν αυτόν τον αποτρόπαιο χαρακτήρα. Το πρώτο που έκανα είναι ότι πήγα ξανά στην Εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην αντιεισαγγελέα Παιδικής Προστασίας και αμέσως μετά πάγωσα τη χρηματοδότηση για τη δομή αυτή και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έλεγχο” αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

  • Όπως είπε, ο έλεγχος ξεκινά από τη δομή αυτή αλλά τους επόμενους μήνες – Ιανουάριο και Φεβρουάριο- θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. “Θα οργώσουμε με ελέγχους όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν τους πάντες, παιδί-παιδί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι ξεκίνησαν σήμερα και τέσσερα παιδιά για τα οποία υπήρχε συγκεκριμένη καταγγελία απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν από τους ειδικούς στο νοσοκομείο Παίδων. “Εξετάστηκαν τα παιδιά αυτά, εξετάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα από τους ειδικούς, το κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας εξέτασε τα διοικητικά, υπάρχει σε εξέλιξη η έρευνα από την εισαγγελία και παράλληλα έχει παγώσει και η χρηματοδότηση” τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

Πηγή:https://nassosblog.gr/2021/12/eisangeleas-se-gnosto-orfanotrofeio-ton-athinon-kakopoiousan-sexoualika-anilika/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση