Τέλη κυκλοφορίας 2022 έρχεται παράταση

Προς παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το νέο έτος προσανατολίζεται η κυβέρνηση – Πώς γίνεται η πληρωμή

Παράταση αναμένεται να δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2022. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Open η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει επίσημα παράταση στην προθεσμία πληρωμής κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Και αυτό γιατί, όπως επισημάνθηκε, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τα νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται πως εφόσον δεν πληρωθούν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας το ύψος του προστίμου είναι:

    Ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.
    Ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
    Μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Σημειώνεται πως εφόσον ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του barcode για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω τράπεζας ή το QR code για να πληρώσουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Στην πλατφόρμα myCar οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δυο επιλογές:

Στην πρώτη, με τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για:

πληροφορίες για τα οχήματά τους,
    τους κωδικούς πληρωμής τελών κυκλοφορίας για αυτά,
    τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο (excel), σε περίπτωση πλήθους οχημάτων
    να λάβουν τη σχετική βεβαίωση για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό, επαναταξινόμηση οχήματος
    πιθανή οφειλή για τα Τέλη Κυκλοφορίας του έτους 2016.

Στη δεύτερη, με τίτλο «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα:

    να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα σε ψηφιακή ακινησία,
    να άρουν την ψηφιακή ακινησία,
    να ανακτήσουν ήδη υποβληθείσες δηλώσεις

Προκειμένου τα οχήματα να τεθούν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία, θα πρέπει να βρίσκονται σε κυκλοφορία/ακινησία, αντίστοιχα, και οι πινακίδες και τα υπόλοιπα στοιχεία κυκλοφορίας τους να βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Τέλη κυκλοφορίας 2022 στο myCar

Oι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων». Εναλλακτικά μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για πρόσβαση στα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxis εδώ. Από εκεί μπορεί να γίνει η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2022.

ΠΗΓΗ: https://primenews.press/2021/12/23/%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-2022-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7/

Αφήστε μια απάντηση