Ο Προέδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Για Το Θέμα Που Προέκυψε Με Τους Ρομά Στο Μεσολόγγι

Στον Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας για το μείζον θέμα παραβατικότητας των Ρομά

Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αιτωλίας κ. Χρήστος Τέγας και μέλη της, σήμερα το πρωί βρέθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας κ. Νικολάου Νικόλαο για να ενημερωθούν σχετικά με τις κινήσεις παραβατικότητας, συγκεκριμένης ομάδας Ρομά που δρα επιθετικά τις τελευταίες ημέρες στην πόλη. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Όλγα Δασκαλή.
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν το Σάββατο το βράδυ μια ομάδα Ρομά, μπήκαν σε καφενείο και έκλεψαν ποτά τα οποία κατανάλωσαν με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός ελέγχου.
Στην πορεία τους προκάλεσαν φθορές σε καθρέφτες αυτοκινήτων και στο πέρασμα τους ενοχλούσαν τους καθήμενους στα καταστήματα εστίασης της πόλης, πορευόμενοι προς το κέντρο, στην πλατεία σε κεντρικό σημείο επί της οδού Επαμεινώνδα Δεληγιώργη οι 7 Ρομά υπό την επήρεια αλκοόλ επιτέθηκαν σε δύο 15χρονες μαθήτριες που πήγαιναν στο σπίτι τους και ώρα 9.30. οι κινήσεις των κοριτσιών της έσωσαν από τα χειρότερα.
Στο διάβα τους ενεπλάκησαν σε τσακωμό παρέας παιδιων που βρίσκονταν επάνω στην πλατεία εκ των οποίων οι δύο βρέθηκαν στο νοσοκομείο και η βραδιά συνεχίστηκε κάπως αναλόγως με την αστυνομία να τους αναζητά και να προχωρά στην σύλληψη κάποιων και στην αναζήτηση των υπολοίπων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων κ. Τέγας και η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας κ. Όλγα Δασκαλη ενημερώθηκαν σχετικά με τις διαδικασίες που εκτελούνται από την πλευρά της Αστυνομίας και ζήτησαν από τον κ. Νικολάου να υπάρξει μια οργανωμένη κινητοποίηση τόσο από τη πλευρά της Πολιτείας (κεντρικό κράτος, Περιφέρεια, Δήμος) στο κοινωνικό κομμάτι του ζητήματος όσο και από την πλευρά της αστυνομικής αρχής, στο προληπτικό και κατασταλτικό κομμάτι.
Ο κ. Νικολάου από την πλευρά του επισήμανε ότι οι κάτοικοι της πόλης θα πρέπει να δηλώνουν το συμβάν στην αστυνομία ώστε να μπορεί να ενεργεί σύμφωνα με όσα ο νόμος επιτάσσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων κ. Τέγας Χρήστος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κάνουν την δουλειά τους εντός των νόμιμων πλαισίων που το κράτος έχει νομοθέτηση, κάτι όμως που δεν αρκεί καθώς θα πρέπει να υπάρξει μια άμεση συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε η αστυνομία να καταφέρει να κάνει σωστά την δουλειά της.

Αναμένοντας τις εξελίξεις και τις ενέργειες συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων και της πολιτείας ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση