Συνεδρίαση-θρίλερ: Στο τραπέζι η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Νέα μέτρα: Στο τραπέζι η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, με τους επιστήμονες να αξιολογούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει λόγω της μετάλλαξης Ομικρον και να εξετάζουν το μείγμα των μέτρων που πρέπει να υιοθετηθεί μετά την Πρωτοχρονιά ώστε να αντιμετωπιστεί μια έξαρση της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκεται η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Η στρατηγική της κυβέρνησης στην παρούσα φάση για τον έλεγχο της πανδημίας αφορά στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν, στο αυξημένο testing που οδηγεί σε καλύτερη ιχνηλάτηση και στους σαρωτικούς ελέγχους.

Σε δεύτερη φάση τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από 3 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες άμεσες παρεμβάσεις.

Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το κλείσιμο της εστίασης από τις 11 ή 12 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ εξετάζεται η μείωση των πελατών εντός των καταστημάτων εστίασης.

Επιπλέον συζητείται το θέμα της πληρότητας των καταστημάτων, η είσοδος των πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων ανά τετραγωνικό μέτρο και η κατάργηση των ορθίων στην εστίαση.

Αναφορικά με τα γήπεδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργούν με πληρότητα από 10% έως 30%.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων των επιστημόνων.

«Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να φρενάρουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την εξάπλωση της Όμικρον για να μπορέσουμε δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας. «Θα πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος εξαρτάται από αυτούς», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1267316/synedriasi-thriler-sto-trapezi-i-xrisi-maskas-ypsilis-prostasias-se-oloys-toys-kleistoys-xoroys

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση