Πλεύρης: «Λουκέτο» τα μεσάνυχτα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης – Στο 10% η χωρητικότητα για τα γήπεδα

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης – Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας

Νέα μέτρα, που θα ισχύσουν από τις 3 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022 (και με δυνατότητα περαιτέρω χρονικής επέκτασης), ανακοίνωσε η κυβέρνηση, διά στόματος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, για την ανάσχεση της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας σε super market και ΜΜΜ.

Αναλυτικότερα:

  • Εστίαση και διασκέδαση θα εργάζεται με ωράριο μέχρι τα μεσάνυχτα. Παράλληλα απαγορεύονται οι όρθιοι και θα επιτρέπονται μόνο έως 6 άτομα στα τραπέζια. «Αν δεν υπάρξει τήρηση των μέτρων θα διακοπεί και η μουσική, η οποία σε πρώτη φάση επιτρέπεται» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής χειρουργικής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, αλλά και στο προσωπικό στο χώρο της εστίασης. Ισχυρή σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστσισμός.
  • Στο 10% περιορίζεται η πληρότητα των θεατών στα γήπεδα, με πλαφόν 1.000 άτομα. «Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, αυτομάτως οι αγώνες θα ξεκινήσουν να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών» είπε με νόημα ο Υπουργός Υγείας.
  • Σε ποσοστό 50% τη τηλεργασία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
  • Οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας θα γίνονται αποκλειστικά με αρνητικό τεστ PCR.

ΠΗΓΗ: https://agriniovoice.gr/pleuris-louketo-ta-mesanixta-se-estiasi-kai-kentra-diaskedasis-sto-10-i-xoritikotita-gia-ta-gipeda/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση