Ζάκυνθος: Κόντρα Μητροπολίτη με βουλευτή της ΝΔ – “Πήγε σε μοναστήρι με ανεμβολίαστους”

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έστειλε ο Μητροπολίτης Ζάκυνθου, Διονύσιος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Ακτύπη, ο οποίος επισκέφθηκε μοναστήρι με αντιεμβολιαστές μοναχούς και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

“Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες” αναφέρει ο Μητροπολίτης.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου

Ευχόμεθα καλή χρονιά και ευλογημένη γεμάτη υγεία, ειρήνη και προκοπή για την Ελλάδα μας.

Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τη στάση του βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιου Ακτύπη.

Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Η απάντηση του Διονύση Ακτύπη στον Μητροπολίτη μέσω Facebook:

“Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με πρόσφατη επίσκεψή μου σε Μοναστήρι θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

❗️Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος τόσο ως ιατρός όσο και ως Βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

❗️Τη θέση μου αυτή την υποστήριξα, μάλιστα, σταθερά σε κάθε στιγμή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μου. Τόσο σε συνεντεύξεις μου, σε εισηγήσεις μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοινώσεις μου όσο και στην καθημερινή επαφή που είχα με τους πολίτες του τόπου μου καθιστούσα σαφή θέση μου υπέρ του εμβολιασμού.

❗️Άλλωστε, όλοι μου οι συμπολίτες γνωρίζουν πως ως ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου επί τριάντα και πλέον χρόνια υπηρέτησα πιστά την ιατρική επιστήμη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία.

♦️Είναι συνεπώς, απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να με συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή.

❗️Επιπλέον, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι το Μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκεπτόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κα Μοθωναίου και αυτό διότι η Ιερά Μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισροής υδάτων σε κάποιο από τα κτίριά της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να δώσουμε λύση.

♦️Με την ευκαιρία, λοιπόν, της δια του παραπάνω λόγου επισκέψεώς μας δώσαμε το παρών και στη θεία λειτουργία της Κυριακής.

‼️Να τονισθεί δε πως ο Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είναι εμβολιασμένος και με τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

🆘‼️Κλείνοντας, προσωπικά εκτιμώ πως οι τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών.

Ακτύπης: Μόνο ως αστείο μπορεί να ακουστεί ότι ο βουλευτής της Ζακύνθου είναι σε επαφή με αντιεμβολιαστές

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στην ΕΡΤ για την επιστολή από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου.

“Μόνο ως αστείο μπορεί να ακουστεί ότι ο βουλευτής της Ζακύνθου είναι σε επαφή με αντιεμβολιαστές” τόνισε.

“Έχω κάνει δεκάδες αναρτήσεις και τοποθετήσεις μου στα τοπικά ΜΜΕ και στη Βουλή, που λέω ότι το μόνο όπλο είναι ο εμβολιασμός. Επισκέφθηκα 3 φορές το συγκεκριμένο μοναστήρι. Μας κάλεσε ο πρόεδρος της κοινότητας, μαζί με τον υπεύθυνο του μοναστηριού γιατί υπάρχει πρόβλημα με εισροή υδάτων. Το είδαμε και σκοπός μας ήταν να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο Πολιτισμού γιατί είναι μνημείο. Στα χέρια μου έχω το πιστοποιητικό εμβολιασμού του πατέρα Αγαπίου, με τον οποίο φωτογραφήθηκα” περιέγραψε.

Ο βουλευτές υπογράμμισε πως ο λόγος της καταγγελίας είναι η ερώτηση στη Βουλή που έκανε ο ίδιος για το ναυάγιο της Ζακύνθου, προκειμένου να συντηρηθεί και να μείνει κρατικό. Ωστόσο, όπως λέει, η εκκλησία διεκδικεί περιοχή πάνω από το ναυάγιο, και γι’ αυτό τώρα στρέφεται εναντίον του με κάθε τρόπο και “λάσπη”.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/society/zakynthos-kontra-mitropoliti-me-voulefti-tis-nd-pige-se-monastiri-me-anemvoliastous/1735186/

Αφήστε μια απάντηση