Ο Εργολάβος 27

Καλημέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Άλλο ένα πολιτικό γραμμάτιο εξαργυρώνεται ακριβά από το Δημοτικό Χρήμα

Είναι αλήθεια κ.Δήμαρχε ότι η Πρωτοβάθμια Σχολική επιτροπή και η Δευτεροβάθμια ενέκριναν την παράταση του χρόνου σύμβασης πετρελαίου θέρμανσης  για την κάλυψη
αναγκών των σχολείων του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου σε προμηθευτή της πόλης που έχει το ακριβότερο πετρέλαιο σε σχέση με άλλους προμηθευτές εδώ;

Με ποια κριτήρια έγινε η αρχική σύμβαση, μήπως ξεπληρώνοντας προεκλογικό γραμμάτιο;

Γιατί να δοθεί παράταση και μην γίνει διαγωνισμός ή προσφορές και από άλλους πιο οικονομικούς προμηθευτές;

Οι Διευθυντές των σχολείων γνωρίζουν την πραγματικότητα. Περιμένουμε και από εσάς και από τον κ.Σωτηρακόπουλο τις εξηγήσεις σας.

Οι Γιορτές Εξόδου πλησιάζουν, τι κάνετε κ.Πρόεδρε του Πνευματικού Κέντρου;


 Αλήθεια κ.Πρόεδρε του Πνευματικού Κέντρου, πρόκειται φέτος να γίνουν οι προετοιμασίες για τις γιορτές εξόδου;

Ο καιρός πλησιάζει και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη. Ενημερωτικά όλες οι σχετικές διαδικασίες και οι συσκέψεις με τους φορείς και συλλόγους πάντα ξεκινούσαν τέλη Νοεμβρίου.

Εκτός και αν έχετε σκοπό με εντολές άνωθεν και φέτος να μην γίνει κάτι και για άλλη μια χρονιά να είμαστε θεατές στο έργο του παραλόγου.

Εγκατάλειψη των Οινιαδών από την Δημοτική Αρχή

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται οι τοπικές κοινότητες των Οινιαδών. Σκουπίδια παντού, έλλειψη φωτισμού, λακκούβες κτλ. Άραγε η κ.Αντιδήμαρχος Μέμη Γούργαρη δεν τα βλέπει όλα αυτά;

Καθημερινά δέχεται τα πυρά από τους δημότες και δεν κάνει το παραμικρό να βελτιώσει την καθημερινότητα στα χωριά της ευθύνης της. Γιατί αυτή η σιωπή;

Οι δημότες των Οινιαδών είναι δεύτερης κατηγορίας; κ. Αντιδήμαρχε η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει.

Προχωρήστε άμεσα σε ενέργειες, διαφορετικά παραιτηθείτε να αναλάβει κάποιος πιο δραστήριος από εσάς.

Μήπως ετοιμάζεται χοντρό πάρτι αναθέσεων στο Λιμενικό Ταμείο;

Τι γίνεται τελικά με το πάρτι αναθέσεων που ετοιμάζει το Λιμενικό Ταμείο μετά την κατάτμηση των 300.000 ευρώ που έχει κατακτήσει ο Δήμαρχος πριν την αποχώρηση του; Άφησε όντως την λίστα τους εν δυνάμει ανάδοχους;

Αληθεύει ότι ψάχνει ντόπιους για τις αναθέσεις ώστε να δημιουργήσει εκλογική πελατεία; Έλα όμως που οι ντόπιοι δεν την ξέρουν την δουλειά! Τελικά και τα λεφτά θα δοθούν και το Λιμάνι εξέλιξη δεν θα δει….


Μαθαίνουμε ότι είναι έτοιμες 5-6 Αναθέσεις έργων της τάξης των 60.000€ χωρίς το ΦΠΑ σε κολλητούς και φίλους. Που αλλού. Το μότο είναι πάρτε την δουλειά με δέκα στα εξήντα! Εμείς εργολάβοι δεν είμαστε η πιάτσα το λέει.

Μάλιστα λέγετε ότι ήδη έχουν συμφωνηθεί τα ονόματα με τον έναν να μην είναι και τόσο “Χλωρός” ο άλλος να είναι λίγο “Μακρύς” και ο τρίτος να ρίχνει άσφαλτο οπότε το θέλει ο αρχηγός.

Κάτι θα τσιμπήσει και ντόπιος ακούγεται έτσι για την στάχτη στα μάτια. Προσέξτε μόνο να μην είναι βαριά η γίδα και σας πέσει βαριά στην πλάτη.


Πάντως για να είμαστε λίγο προφητικοί η μία ανάθεση θα είναι για την κατασκευή του ΣΜΑ των Απορριμμάτων. Έτσι καλυπτόμαστε και γιατί κάνουμε αναθέσεις.


Αλήθεια γιατί κ.Δήμαρχε δεν υποβάλατε πρόταση για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του ΥΜΕΠΕΡΑΑ που έτρεχε όλο το καλοκαίρι και έληξε 31-8-2021.


Τελικά μήπως όλες οι “καθυστερήσεις” δεν οφείλονται στην ανικανότητα αλλά αποσκοπούν στο μοίρασμα της πίτας στους κολλητούς.

Γουριά ώρα ΜΗΔΈΝ, η κ.Γούργαρη ακούει;

Πλήρη εγκαταλείψει της Κοινότητας Γουριάς από την Δημοτική Αρχή. Παντού υπάρχουν λακκούβες στους δρόμους οι οποίες είναι επικίνδυνες για του πεζούς αλλά και για τους οδηγούς οχημάτων.

Η πλατεία δείχνει να είναι εγκαταλελειμμένη τελείως, χορτάρια παντού και σπασμένες πλάκες.

Η παιδική χαρά είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη, είναι επικίνδυνη για τα παιδιά που την χρησιμοποιούν στον ελεύθερο τους χρόνο, μη έχοντας άλλη επιλογή.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες, η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέλαβε το ποδοσφαιρικό γήπεδο σε άριστη κατάσταση και σήμερα είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο.

Στην κοινότητα αποκομιδή απορριμματων γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

Πλήρη εγκαταλείψει της Δημοτικής Αρχής καθώς και της εκπροσώπου – Αντιδημάρχου κ. Γερασιμούλας Γούργαρη στις κοινότητες των Οινιαδών.

Προβλήματα στην σχέση μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημάρχου;

Τριγμούς συνεχίζει να προκαλεί η άρνηση της κ. Γερασιμούλας Γούργαρη να αναλάβει θέσεις ευθύνης που της προτείνει ο Δήμαρχος κ. Λύρος.

Μετά της άρνηση της πριν λίγο καιρό να συμμετέχει στην Δευτεροβάθμια επιτροπή, δεύτερο χτύπημα ήταν η άρνηση της να συμμετέχει στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Παρόλο ότι ο Δήμαρχος την πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή αρνήθηκε δημόσια. Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας του Δημάρχου με την κ. Γούργαρη και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

Εγω είμαι έτοιμος πάμε…

Συχνές επισκέψεις κάνει ο π. Γραμματέας του Δήμου κ. Χρήστος Δασκαλόπουλος στο Μεσολόγγι. Την τελευταία επίσκεψη μάλιστα συναντήθηκε με τον παλιό αυτοδιοικητικό και φίλο του κ. Σπύρο Βασιλείου. Σπύρο με τέτοιους ανθρώπους αλλά και με κινήσεις που κάνεις κλείνοντας πάρα πολύ δυνατά ονόματα, ο δρόμος που οδηγεί προς το Δημαρχείο είναι ανοιχτός. Ο Αιτωλικάρχης κινείται δυνατά και μεθοδικά.

Μπορεί να θέλουμε ενάμιση χρόνο για τις Δημοτικές Εκλογές, οι ενδιαφερόμενοι όμως για τον Δημαρχιακό θώκο έχουν αρχίσει τις επαφές προσπαθώντας να κλείσουν από τώρα δυνατά ονόματα. Τα ραντεβού δίνουν και παίρνουν καθημερινά.

Νέος αέρας πνέει στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αιτωλοακαρνανία. Η ηγεσία προσπαθεί να βρει νέα και άφθαρτα πρόσωπα ώστε να καταρτίσει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει στο επιτελείο του νυν Βουλευτή κ. Δημήτρη Κωνσταντοπούλου ο οποίος βλέπει τον νέο να έρχεται όπου θα κάνει δύσκολη την επανεκλογή του εώς απίθανη. Το νέο έρχεται το παλιό φεύγει.

Ναπολέων είπαμε το σκοτάδι είναι κοντά κλείσε τα μάτια να το δεις…

Καλό μεσημεράκι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση