Γιώργος Τράγκας: Ανοίγει η διαθήκη του- Οικογενειακή «μάχη» για 12 ακίνητα σε Ευρώπη και Αμερική

Αντικείμενο «οικογενειακής» διαμάχης φαίνεται πως έχει γίνει η τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα ένα μήνα μετά τον θάνατο του σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Το αιφνίδιο συναπάντημα με τον θάνατο δεν του επέτρεψε αφενός να ρυθμίσει βασικά θέματα για τη λειτουργία του κόμματος Ελεύθεροι Άνθρωποι που ίδρυσε προ μηνών, με αποτέλεσμα να διαπληκτίζονται οι πολιτικοί του επίγονοι. Αφετέρου δεν πρόλαβε να αφήσει διαθήκη για την τεράστια, ως φαίνεται, περιουσία του, γεγονός που έχει οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαμάχες ανάμεσα στην τελευταία σύζυγό του Μαρία Καρρά και τα παιδιά του από προηγούμενους γάμους του.

Οι διαπληκτισμοί για το κόμμα είναι λίγο ως πολύ γνωστοί, με τον συνεργάτη του Πάρι Κουρτζίδη να έχει αναλάβει, κατά τα φαινόμενα, μεταβατικός πρόεδρος, αφού αντάλλαξε πυρά με άλλα στελέχη, που είχαν αναφορές στην οικογένεια του ιδρυτή.

Οι διαφορές όμως για την κληρονομιά δεν ήρθαν με την ίδια ένταση στην επιφάνεια ως τώρα. Άλλωστε πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό ζήτημα, τις πτυχές του οποίου ίσως να μη γνωρίζουν εντελώς ούτε καν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Και αυτό διότι η περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας δεν είναι απλά πολύ μεγάλη, αλλά και διάσπαρτη σε πολλές χώρες και σημεία του κόσμου μέσω πολυσύνθετων εταιρικών σχημάτων.

Από το Μονακό έως το Παρίσι

Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα και φρόντιζε να επενδύει στην ασφάλεια που αυτά παρέχουν τα μεγάλα ποσά που απέκτησε από τις πετυχημένες επαγγελματικές του δραστηριότητες επί 30 και πλέον χρόνια.

Οι σχετικές πληροφορίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών αρχών, η περιουσία του περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Μονακό το όνομά του φέρεται να συνδέεται με τρία ή τέσσερα ακίνητα.

Πρόκειται καταρχάς για ένα διαμέρισμα στη rue de la Turbie, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως έδρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του αποβιώσαντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά. Ένα δεύτερο ακίνητο, ένα διαμέρισμα σε κεντρικό δρόμο του πριγκιπάτου, φέρεται να δηλωνόταν ως μόνιμος τόπος διαμονής.

ΝΙΚΑΙΑ: Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur

Το τρίτο ακίνητο που περιλαμβάνεται στην έρευνα βρίσκεται πάνω από το Parc Princesse Antoinette και αναφέρεται ως έδρα μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας, ενώ ένα τέταρτο ακίνητο στην οδό Du Larvotto ελέγχεται εάν ανήκε στον δημοσιογράφο και επιχειρηματία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που προέρχονται από πηγές οι οποίες έχουν εικόνα από δραστηριότητες εκμετάλλευσης πολυτελών ακινήτων στα πιο ακριβά μέρη του κόσμου, ο δραστήριος εκδότης είχε επενδύσει και σε ένα εντυπωσιακό, επιβλητικό οίκημα σε ένα από τα πιο φημισμένα σημεία του Παρισιού, στην οδό Victor Hugo, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου.

Πρόκειται για πραγματικό αρχιτεκτονικό καλλιτέχνημα, ένα μνημείο της αριστοκρατικής φύσης του ανθρώπου, ένα αρχοντικό αποτύπωμα της Ιστορίας που έχει κληροδοτήσει η ίδια η Γαλλία στην ανθρωπότητα. Και αυτό το ακίνητο ο Γιώργος Τράγκας το αξιοποιούσε, παραχωρώντας το προ ενοικίαση σε όποιον διέθετε το γούστο και την ξεχωριστή οικονομική δυνατότητα για να το απολαύσει.

ΗΠΑ: To «American dream» σε τρία ακίνητα

Αλλο στοιχείο που περιλαμβάνεται στην έρευνα είναι η κατοχή δύο ακόμα ακινήτων στις ΗΠΑ. Ενα βρίσκεται στο Μαϊάμι, σε συγκρότημα κατοικιών, και ένα άλλο στην περίφημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στο Midtown του Μανχάταν – εκεί όπου γίνονται οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου και νιώθει περήφανος κάθε Ελληνας της Αμερικής.

Κηφισιά, Μύκονος, Ακρόπολη

Εκτός από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιώργος Τράγκας είχε πάντα το ενδιαφέρον του και στην Ελλάδα, φυσικά, αλλά και στην Κύπρο, την οποία πάντως δεν επέλεξε για την απόκτηση ακινήτου, αλλά για να έχει την έδρα της εταιρείας που κατείχε εκδοτικά και ιντερνετικά κομμάτια των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του. Στη χώρα μας ο Γιώργος Τράγκας είχε στην κατοχή του τη γνωστή βίλα στην Εκάλη, όπου διέμενε με την κατά 29 χρόνια μικρότερη από αυτόν σύζυγό του.

Είχε αγοράσει τη βίλα του βιομήχανου Χρυσαφίδη, η οικογένεια του οποίου είχε βρει φρικτό θάνατο στον ίδιο χώρο από τον Ταϊλανδό μπάτλερ της, το μακρινό 1991. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό το ακίνητο. Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στις ελεγκτικές αρχές, ερευνάται μία εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, μέσω της οποίας αποκτήθηκαν ακίνητα στη Μύκονο ή και την Κέρκυρα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ακίνητο-κόσμημα με θέα στον Ιερό Βράχο

Επίσης, άλλες πηγές αναφέρουν ότι διέθετε και εκμεταλλευόταν και ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, ψηλά στο Κουκάκι, με απίστευτη και καθηλωτική θέα στην Ακρόπολη, με μπαλκόνια που κόβουν την ανάσα και μία εκλεπτυσμένη πολυτέλεια να ανταποκρίνεται στις υψηλές αρχιτεκτονικές και αισθητικές απαιτήσεις της περιοχής, όπου πλέον δεσπόζει το Μουσείο της Ακρόπολης και είναι απλησίαστη για τους κοινούς θνητούς.

Πηγή: protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση