Δημοσκόπηση Metron Analysis: 11,8 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Στο 18,5% το ΚΙΝΑΛ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20ης Ιανουαρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που είχε δείγμα 1.300 ερωτηθέντων, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 9,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με όσους “έβλεπαν” ότι θα “ξεφουσκώσει” αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει!

Ειδικότερα σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου στη Metron Analysis, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

-ΝΔ 29,1%

-ΣΥΡΙΖΑ 19,6%

-ΚΙΝΑΛ 15%

-ΚΚΕ 4,4%

-Ελληνική Λύση 4,1%

-ΜΕΡΑ25 3,3%

Ακολουθούν Δημιουργία Ξανά με 1,2% και 1,5% για τους Έλληνες.

Παρατηρώντας την πρόθεση ψήφου όσων δηλώνουν υπέρ του ΚΙΝΑΛ βλέπει κανείς ότι το 27,8% προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς ενώ το 29,5% από (από 26,9%) το χώρο του κέντρου. Μια δεξαμενή ψηφοφόρων δηλαδή που ενδιαφέρει άμεσα και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ, εν ολίγοις, φαίνεται να διεμβολίζει τα δύο κόμματα στο χώρο αυτό, προκαλώντας ανησυχία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

-Νέα Δημοκρατία 36% (3,9 μονάδες κάτω από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών)

-ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, (31,5% στις εκλογές)

-ΚΙΝΑΛ 18,5% (8,1% στις εκλογές).

-ΚΚΕ 5,4%

-Ελληνική Λύση 5%

-Μέρα25 4,1%

Και στο 1,5% η Δημιουργία Ξανά και στο 1,9% οι Ελληνες για την Ελλάδα του Ηλία Κασιδιάρη.

Εξάλλου, ένα 49% λέει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, όταν για τη ΝΔ είναι 46% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 35%.

Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κ. Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.

Τι λένε οι πολίτες για την κατάσταση της χώρας

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το πώς βλέπουν οι Έλληνες την κατάσταση της χώρας και κυρίως ποια προβλήματα τους απασχολούν. Και θα έπρεπε να προκαλέσουν ανησυχία στην κυβέρνηση η οποία διαχειρίζεται τα προβλήματα αυτά.

Το 53% (μεγαλύτερο ποσοστό τους τελευταίους μήνες) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Και το 39% προς τη σωστή.

Επίσης, 41% λέει ότι η προσωπική του κατάσταση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν είναι ίδια, αλλά το 39% ότι είναι χειρότερη και το 20% σε καλύτερη.

Αξιολόγηση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Το έργο της κυβέρνησης γενικά κρίνεται θετικά σε ποσοστό 40% και αρνητικά για το 54%. Θετική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις το 16% και αρνητική το 76%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 44% αξιολογούν θετικά τον πρωθυπουργό και αρνητικά το 52%.

Θετικά κρίνεται ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 21% και αρνητικά από 7 στους 10 ερωτηθέντες (72%).

«Βαρίδι» για την κυβέρνηση είναι η διαχείριση του κορονοϊού καθώς το 56% έχει μάλλον αρνητικές εντυπώσεις ενώ το 33% έχει μάλλον θετικές.

Στο μέτωπο της οικονομίας είναι επίσης δύσκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση. 6 στους 10 πολίτες (61%) κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και μόλις 27% έχει μάλλον θετικές εντυπώσεις.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο -32 και είναι ο χαμηλότερος από τον περασμένο Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: https://thecaller.gr/politiki/dimoskopisi-metron-analysis-9-5-monades-brosta-i-nd-enanti-tou-siriza-sto-15-to-kinal/

Αφήστε μια απάντηση