Καταγγελία Χρήστου Τέγα Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου

Με την παρούσα ανακοίνωση μου, καταγγέλλω τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο διότι για πολλοστή φορά με την απαράδεκτη συμπεριφορά του κατέδειξε το πραγματικό του προσωπείο και τη φασίζουσα αντίληψη που τον διακρίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, που έλαβε χώρα την 19η Ιανουαρίου 2022 σε σχετική μου ερώτηση για το θέμα των απορριμμάτων με απροκάλυπτη αυθάδεια, χωρίς την παραμικρή συστολή και αιδώ, με απύθμενο θράσος, προσβλητικό ύφος και απαξιωτικό τρόπο, απευθυνόμενος προς εμένα, εντελώς αδικαιολόγητα αρνήθηκε οποιαδήποτε απάντηση αναφέροντας χαρακτηριστικά και επιδεικτικά «δεν συζητώ μαζί σου, δεν σου απαντώ».

Προφανώς ο κ. Λύρος δεν αντιλαμβάνεται ότι η θεσμική του ιδιότητα επιτάσσει, επιβάλει και υπαγορεύει συνάμα την προσήλωσή του, στις αρχές του διαλόγου, με αυτονόητο συνεπαγόμενο καθήκον και υποχρέωσή του, την ενδεδειγμένη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι συμμετέχουν στα συλλογικά θεσμικά όργανα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, επιτελώντας το δημοτικό τους έργο, ως αντιπρόσωποι των δημοτών.

Αρνείται να εννοήσει ότι η περιφρόνηση και η αντιμετώπιση των δημοτικών συμβούλων με τον ανωτέρω επαίσχυντο πολιτικό τρόπο, συνιστά αντίστοιχα προσβολή και περιφρόνηση των κανόνων της δημοκρατίας, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους θεσμοθετημένους όρους λειτουργίας των θεσμικών οργάνων και εν τέλει αντανακλά άμεσα στους ίδιους τους δημότες, θίγοντας προκλητικά το συνταγματικά κατοχυρωμένο και πολιτικά αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους στην ενημέρωση για τα κοινά πολιτικά τεκταινόμενα, παραπέμποντας στις πιο σκοτεινές και αποκρουστικές πρακτικές που χαρακτηρίζουν τα απολυταρχικά πολιτεύματα.

Αδυνατεί συνεπώς να πορευτεί υπηρετώντας την αρχή της λογοδοσίας, η οποία ασφαλώς και δεν περιορίζεται μόνο στη χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος αλλά και καταλαμβάνει κάθε έκφανση του δημοσίου βίου και οφείλει να αποτελεί την κορωνίδα των ενεργειών κάθε δημοσίου προσώπου και δη του πρώτου Δημότη της πόλης.
Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή η πόλη είναι η πόλη της Ελευθερίας της διακίνησης των ιδεών και της ανεμπόδιστης έκφρασης αυτών με κάθε τρόπο που καθιστά και την ενδεχόμενη διαφωνία για τα δημοτικά ζητήματα σε κινητήρια δύναμη και μοχλό δημιουργικής σύνθεσης των όποιων αντιθέσεων.

Αν μη τι άλλο εμφαίνεται, ότι παρόλο που η επιχείρησή του (ΤΕΒΕΚ), βρίσκεται πλησιέστατα της πύλης της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, αγνοεί παντελώς το νόημα «κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου», με όλα όσα αυτό ιδιαίτερα συμβολίζει και σηματοδοτεί, καθόσον οι αντιδράσεις του προσιδιάζουν σε αυταρχικό αφεντικό δουλοπαροικίας του περασμένου αιώνα και είναι όχι μόνο αποδοκιμαστέες στη συνείδηση των πολλών αλλά και πολιτικά επικίνδυνες, μόνο που πλέον «έχουν γνώση οι φύλακες».

Υ.Γ. Κ. Λύρο, φρονώ ότι δεν θα αποτολμήσετε να διαψεύσετε το συγκεκριμένο περιστατικό διαστρεβλώνοντας την πραγματική του διάσταση, όπως με ιταμό τρόπο επιχειρήσατε για το γεγονός της χειροδικίας εκ μέρους σας σε βάρος του Προέδρου Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Σε διαφορετική περίπτωση καλώς να ορίσετε.
Υπάρχουν βλέπετε και για αυτό αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Αφήστε μια απάντηση