Τι συμβαίνει με την Ένωση Μεσολογγίου;

Ανάστατοι οι αγρότες για τις αυθαίρετες παρακρατήσεις χρημάτων απ’ τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Σοβαρές καταγγελίες και κινήσεις για νομικές ενέργειες.

  • Είναι γνωστό ότι η Ένωση του Μεσολογγίου αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τόσα και τέτοια που η λύση της εκκαθάρισης είχε προβληθεί ως η μόνη διέξοδος, κυριάρχησε όμως η λογική του να μείνει, έστω και αν υπολειτουργεί, το σχήμα, αναζητώντας λύσεις, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες δεκάδων παραγωγών, εκτείνονται ακόμη και στην αυθαίρετη παρακράτηση ποσών των αγροτών από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πρόκειται για τους παραγωγούς που είχαν δώσει πάγια εντολή στην Ένωση Μεσολογγίου για το Ο.Σ.Δ.Ε. ή και για εφόδια ακόμη και που είδαν όμως ποσά της τάξης των 50 ή και των 100 ευρώ να έχουν αφαιρεθεί, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν για κάποια υπηρεσία ή αγορά.

Μάλιστα, αυτή η παρακράτηση έγινε χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αγρότες, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως κάποιοι να μην το έχουν ακόμη αντιληφθεί! Το βέβαιον είναι ότι στην περιοχή υπάρχει αναστάτωση και πολλές διαμαρτυρίες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γραμμένο, πληροφορηθήκαμε ότι «δεν είναι παρακράτηση».

Επισήμως, όσοι παραγωγοί κατάφεραν να πάρουν μια κάποια απάντηση αυτή ήταν πως ότι έγινε, έγινε με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου. Ωστόσο, το βασικό ερώτημα παραμένει: για ποιον λόγο, για πια υπηρεσία και με την ανοχή, τη βοήθεια και το συντονισμό ποιων η Ένωση Μεσολογγίου κράτησε ποσά που δεν δικαιολογούνται από τους παραγωγούς, πόσους παραγωγούς αφορά αυτό και ποιο είναι το συνολικό ποσό που «με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου» έχει «τραβηχτεί» από τους λογαριασμούς των παραγωγών;

Ο κ. Γραμμένος πάντως υποστηρίζει ότι: «Επειδή έγινε μια παροχή υπηρεσίας προς τους αγροτές, αυτή τη στιγμή η Ένωση δε μπορούσε να την κάνει δωρεάν, ενώ τον προηγούμενο χρόνο έκανε άλλες παροχές υπηρεσίας δωρεάν. Αυτή τη φορά έπρεπε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα περίπου έναν με δύο μήνες και έγιναν μερικές κρατήσεις οι οποίες βάση τι ενισχύσεις παίρνανε μπήκε και ένα ανάλογο ποσό. Κόπηκαν τιμολόγια παροχής υπηρεσίας τα οποία άλλοι αγρότες τα έχουν πάρει και άλλοι όχι αναλόγως με το πότε κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις. Όλα αυτά δεν πάρθηκαν με απόφαση Προέδρου. Ο Πρόεδρος δεν είναι αυτός που αποφασίζει, εκτελεί τις εντολές του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης. Ποτέ δεν αποφασίζει ο Προέδρος από μόνος του κι αν κανείς το κάνει τότε είναι παράνομη η απόφαση σε οποιοδήποτε θέμα. Εγώ προσπαθώ το χρονικό διάστημα που είμαι να τηρώ τον νόμο και το καταστατικό κατά γράμμα».

Ωστόσο, αν και δεν διευκρίνισε ο κ. Γραμμένος ποια ακριβώς είναι αυτή «η υπηρεσία που παρείχε» και παρά το γεγονός ότι συγκεκριμένες απαντήσεις δεν έχουν πάρει ούτε οι αγρότες που τις αναζήτησαν στην ίδια την Ένωση, σύμφωνα πάντα με τα όσα οι ίδιοι καταγγέλλουν, η ζοφερή κατάσταση στην Ένωση Μεσολογγίου παραμένει: τα καταστήματα είναι άδεια από εφόδια και εμπορεύματα, τα χρέη των εκατομμυρίων συνεχίζουν να αυξάνονται, οι τις επιταγές μένουν απλήρωτες, οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται και αυτοί …και το Διοικητικό Συμβούλιο να ψάχνει λύσεις βάζοντας χέρι στα λεφτά των αγροτών.

ΠΗΓΗ: https://antenna-star.gr/ti-symvainei-tin-enosi-mesologgioy

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση