ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: “Την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας” ζητούν οι επιχειρηματίες της εστίασης

Εξοργισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο ανοιχτό ζήτημα, όπως εξελίσσεται, της ανάπλασης του χώρου.

Κι αυτό διότι, πέραν των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του έργου, καθώς ο ανάδοχος έχει αναδειχθεί από πέρυσι, με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έχουν τηρηθεί, τα χρονοδιαγράμματα που είχαν συμφωνηθεί, ώστε οι επιπτώσεις στο τζίρο των καταστημάτων να είναι οι λιγότερο δυνατές. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τι είχε αποφασιστεί και ΕΔΩ 

Στην επιστολή τους οι επιχειρηματίες ζητούν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας να γίνουν από 1ης Ιουλίου, για το λόγο ότι την περίοδο αυτή είναι σαφώς μειωμένη η κίνηση στο κέντρο της πόλης.

Ταυτόχρονα εμφανίζονται κάθετα αρνητικοί να ξεκινήσουν τώρα οι εργασίες, αφού όπως υποστηρίζουν το τρίμηνο αυτό είναι από τα πιο «αποδοτικά» για τις επιχειρήσεις τους. Μάλιστα επισημαίνουν στην επιστολή την δύσκολη περίοδο που έχουν διανύσει λόγω των περιοριστικών μέτρων της COVID-19 και τονίζουν ότι «εάν η πλατεία γίνει εργοτάξιο αυτή την περίοδο τότε η «ταφόπλακα» θα είναι αναπόφευκτη για τα καταστήματά τους».

Στην ίδια επιστολή οι επιχειρηματίες θέτουν μια σειρά από άλλα τεχνικής και οικονομικής  φύσεως ζητήματα, σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας, κυρίως όμως θέτουν αιτήματα που αφορούν το σύνολο του κλάδου που δραστηριοποιείται στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα ζητούν, μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, διαγραφή δημοτικών τελών για την περίοδο που είχε ανασταλεί με κρατική απόφαση η λειτουργία της εστίασης λόγω COVID19 κλπ.

Οι επιχειρηματίες εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για έναρξη των εργασιών την 1η Ιουλίου φέρονται αποφασισμένοι να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την έναρξη αυτών,  την προσεχή Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, όπως τους έχει ενημερώσει η δημοτική αρχή.

«Θηλιά στο λαιμό μας δεν πρόκειται να βάλουμε» μας δήλωσε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας με πολυετή παρουσία στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.

Σε κάθε περίπτωση η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Μεσολογγίου τείνει να γίνει «γόρδιος δεσμός» με ευθύνη της δημοτικής αρχής, με τα συνεχή «μπρος πίσω» από τα τέλη του 2019 που ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη εργολάβου.

ΠΗΓΗ: https://messolonghinews.gr/?p=54124

Αφήστε μια απάντηση