Ο Εργολάβος 30

Καλημέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Τι γίνεται με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας κ. Δήμαρχε;


Σύμβαση από το καλοκαίρι του 2020 έχει η κατασκευή της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου. Κατάφερε το ακατόρθωτο ο κ. Δήμαρχος. Το έργο να είναι σε διακοπή εργασιών ΧΩΡΙΣ να έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες. Εμείς πιστεύουμε μπορεί και καλύτερα. Δηλαδή να χαθεί τελείως η χρηματοδότηση του έργου μιας και είναι έργο ΕΣΠΑ.

Τελικά μήπως μεθοδεύει την διάλυση της σύμβασης γιατί είναι ένα έργο που έρχεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή; Τις αποζημιώσεις τότε ποιος θα της πληρώσει; Πάλι οι δημότες;

Με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις στα νέα ΚΔΑΠ κ. Λύρο;

Με χαρά ακούσαμε την δημιουργία δύο νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(ΚΔΑΠ) σε Ευηνοχώρι και Κατοχή.

Πράγματι οι δομές αυτού του είδους είναι πολύ σημαντικές για τα παιδιά μας και για το κοινωνικό σύνολο.

Βέβαια η δημιουργία των συγκεκριμένων ΚΠΑΔ δεν ήταν μόνο όνειρο της συγκεκριμένης Δημοτικής αρχής,αλλά και των προηγούμενων που έμπρακτα στήριξαν τις δομές αυτές.

Όμως εύλογα δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα:
1)Έχουν αδειοδοτηθεί νόμιμα από τον αρμόδιο φορέα;

Τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική νομοθεσία(ειδικά του Ευηνοχωρίου που στεγάζεται σε σχολική μονάδα παλιάς κατασκευής);

Το έχει ελέγξει η αρμόδια αρχή της περιφέρειας;


2)Είναι βιώσιμα τα ΚΔΑΠ αυτά με μαθητές που δεν ξεπερνούν τους 15 με voucher από ΕΕΤΤΑ;


3)Πώς έγινε η πρόσληψη του προσωπικού σε αυτές τις δύο δομές χωρίς καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος και χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα; Με ποια κριτήρια;


Μήπως μοναδικό κριτήριο ήταν να είναι ψηφοφόροι της Δημιουργικής Ανατροπής κ.Λύρο;

Παρουσιάστε τα στοιχεία των εργαζομένων στις δομές αυτές!


4)Πώς θα βγάλουν τα έξοδα τους οι δομές αυτές,αφού για να είναι βιώσιμο ένα ΚΔΑΠ πρέπει τουλάχιστον να έχει 50 μαθητές με voucher.

Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι στο Ευηνοχώρι από τα ελάχιστα παιδιά που έχει,τα μισά είναι χωρίς voucher και δωρεάν ή με ένα συμβολικό αντίτιμο των 20 ευρώ.

Γνωρίζετε εκεί στην Κοινωφελή επιχείρηση ότι με αυτό τον τρόπο θα βάλετε μέσα την επιχείρηση,απλά για να εξυπηρετήσετε πολιτικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες;


5)Γνωρίζετε ότι τα ΚΔΑΠ Νεοχωρίου και Αιτωλικού έχουν ελάχιστους μαθητές που φοιτούν καθημερινά,ενώ οι εργαζόμενοι και τα έξοδα αυτών είναι δυσανάλογα;

Ποιος υπογράφει για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν;

Πληροφορίες μας λένε ότι στο ΚΔΑΠ Νεοχωρίου καθημερινά δεν φοιτούν πάνω από 12 έως 15 μαθητές.


Έχετε φτάσει κ.Λύρο στο σημείο να μην είναι βιώσιμες αρκετές δομές ΚΔΑΠ στο Δήμο μας με δική σας ευθύνη και απραξία.


Καλό θα ήταν να περάσετε μία βόλτα από όλα να διαπιστώσετε τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω μη συμμετοχής των μαθητών του Δήμου μας.

Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις στο ΧΥΤΑ; Ξέρει κανείς κάτι;


Οι αποζημιώσεις που έχει εγκρίνει ο κ. Δήμαρχος για την κατασκευή του ΧΥΤΑ μπορεί να μας πει που έχουν φτάσει και γιατί δεν λειτουργεί ο ΧΥΤΑ;

Απλά σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεπεράσει τις 300.000€. Σας πήρανε χαμπάρι. Επιτέλους πείτε μας για την φωτιά!

Μην Εργαλειοποιειται τα σκουπίδια.

Τι έχει να πει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Γερασιμούλα Γούργαρη;

Πλήρης εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων στην τοπική κοινότητα γουριάς. Η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε το γήπεδο ποδοσφαίρου σε άριστη κατάσταση. Η σημερινή εικόνας από το γήπεδο ποδοσφαίρου της τοπικής κοινότητας Γουριάς είναι: όπως φαίνεται και στην φωτογραφία να βόσκουν πρόβατα και όχι να γίνονται αθλητικές δραστηριότητες. Μάλλον η Δημοτική Αρχή ανακάλυψε νέο τρόπο κουρέματος και λύπανσης του γηπέδου!

Χριστούγεννα στο νεοχώρι και στην κατοχή, απόκριες στο μεσολόγγι

Η αρμόδια αντιδήμαρχος οινιαδών γνωρίζει πως στις κολόνες φωτισμού του νεοχωρίου και της κατοχής, ότι υπάρχει ακόμη ο φωτισμός των χριστουγέννων; Στο Μεσολόγγι ήδη στολίζουν για τις απόκριες. Συγχρονιστείτε επιτέλους….

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

Αιρετός αρρώστησέ και δεν παρευρέθηκε σε δύο δικαστήρια που ήταν κατηγορούμενος την προηγούμενη εβδομάδα. Το νου σας… σέρνετε γρίπη!

κ.Πρόεδρε του πνευματικού κέντρου θα θέλαμε να πιστεύουμε πως στην επιτροπή που ετοιμάζεται για να διοργανώσει τις εορτές εξόδου ότι τα κριτήρια συμμετοχής θα πρέπει να είναι η εμπειρία και η γνώση πάνω στην διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς μεγάλων εκδηλώσεων και όχι να εισέλθουν στην επιτροπή άτομα που δεν έχουν καμία εμπειρία μέχρι πρότινος με τις εορτές εξόδου επειδή είναι συγγενείς και φίλοι αιρετών.

Όποιος ψάχνει να γίνει αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης, μπορεί να περάσει από το γνωστό κτήριο, προτάσεις γίνονται καθημερινά! Έτσι λέει η πιάτσα!

Κύριοι της κοινωφελούς επιχείρησης να κάνετε σωστά τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, μην κρύβετε πράγματα….

Τι γίνεται με την προμήθεια λογισμικού που έχει εγκαταστήσει η κοινωφελής επιχείρησης για την έκδοση ενταλμάτων; μπορεί να μας απαντήσει κανείς;

Για ποιο λόγο διαπληκτιζόταν ο ΝΑΠΟΛΈΩΝ με την Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί στο γραφειο του; μήπως για την pravda; αυτό λένε οι κακές γλώσσες που άκουγαν τις φωνές στον διάδρομο….


Πριν δύο βδομάδες σας μιλήσαμε για Hollywood. Τα στούντιο των γυρισμάτων σε επιχείρηση κοντά στην Πύλη του Μεσολογγίου. Ας το έχουν στο μυαλό τους αυτοί που πέρασαν από εκεί προεκλογικά το 2019. Ειδικά κάτι Ροζαλί αγόρια.

Τέλος

Καλό μεσημεράκι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση