Εργατικό ατύχημα στην ανάπλαση της πλατείας Μεσολογγίου καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο δήμο

Την Δευτέρα 7-2-2022 γίναμε μάρτυρες δυστυχώς ενός ακόμη εργατικού ατυχήματος στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Ενός εργατικού ατυχήματος που προήρθε από την προχειρότητα και ανευθυνότητα, με την οποία λειτουργεί η δημοτική αρχή και την απαξία  που δείχνει στην ασφάλεια των εργαζομένων και στις νόμιμες  διαδικασίες.

Συγκεκριμένα στο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου, εργαζόμενος υποχρεώθηκε με προφορική εντολή της αντιδημάρχου,  χωρίς τον προβλεπόμενο  εξοπλισμό ασφαλείας, σε εργασία που ανήκει στις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου, εργαζόμενος που έχει προσληφθεί με ειδικότητα «ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων Οχημάτων», εκτελούσε εργασίες κοπής σιδήρων και άρσης κιγκλιδωμάτων! Αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα. Φυσικά το εργατικό ατύχημα για μία ακόμη φορά δεν δηλώθηκε πουθενά, ως μη γενόμενο… μην χαλάσουμε και την εικόνα μας!

Καταγγέλλουμε την ανεύθυνη  πρακτική  της δημοτικής αρχής που δεν υπολογίζει την ασφάλεια των εργαζομένων και λειτουργεί με φιλοσοφία «γαλέρας» . Την καλούμε να εφαρμόσει τους νόμους και να αφήσει τους εργαζομένους απρόσκοπτα να επιτελέσουν το έργο τους. Οι παράτυπες παρεμβάσεις της έχουν καταστροφικά αποτελέσματα, πρέπει επιτέλους να το καταλάβει. Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» θα οδηγήσει τελικά σε δυστύχημα και εκεί δεν θα μπορεί να κρυφτεί ή να ρίξει αλλού τις ευθύνες της. Καλούμε την δημοτική αρχή να αλλάξει νοοτροπία όσο είναι ακόμη καιρός, αλλιώς οι ευθύνες της θα είναι τεράστιες, ηθικές και ποινικές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply