Πάτρα: Αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για τους 289 εργαζόμενους της Κοινωφελούς

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών οι 289 εργαζόμενοι του Κοινωφελούς Προγράμματος του 2018, τίθενται εκτός του Δήμου Πατρέων.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία  3,5 χρόνια, μέσω παρατάσεων, εργάζονταν στις Δημοτικές Υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων:

Από σήμερα, ο Δήμος μας είναι αποδεκατισμένος, καθώς δέχτηκε ένα ακόμα πλήγμα, με την αρνητική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τους 289 εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, οι οποίοι εργάζονταν εδώ και 3,5 χρόνια, μέσω παρατάσεων, στις Υπηρεσίες μας.

Όλες οι Κυβερνήσεις διαδοχικά, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, έχουν απαντήσει αρνητικά στα αιτήματα και τους αγώνες του Δήμου μας, από κοινού με τα σωματεία των εργαζομένων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για κάλυψη όλων των αναγκών των Υπηρεσιών μας, οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά, ως αποτέλεσμα των συνεχών συνταξιοδοτήσεων, οι οποίες δεν αναπληρώνονται.

Αντ’ αυτού, όλες οι Κυβερνήσεις διαιώνισαν το καθεστώς των ολιγόμηνων συμβάσεων, με σκοπό αφενός την ανακύκλωση της ανεργίας και αφετέρου τα «μπαλώματα» των κενών στους Δήμους.

Όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα των εργαζομένων και μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου, για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους για σταθερή δουλειά. Όμως, για μία ακόμη φορά, αποκαλύπτεται με τραγικό τρόπο, ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια, γιατί οι δικαστικές αποφάσεις παίρνονται με βάση το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που από κοινού ψήφισαν και υλοποιούν όλες οι Κυβερνήσεις.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου για την έκδοση της αρνητικής απόφασης είναι αποκαλυπτικό, αφού επικαλείται όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, από τη δεκαετία του ’90 έως και σήμερα, με τους οποίους «ξηλώθηκε το πουλόβερ» των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων, απαγορεύτηκε η πρόσληψη εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς και η μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ακόμα και εάν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, αλλά και όλοι όσοι ήρθαν στο Δήμο μας μέσω προγραμμάτων, προσέφεραν στο Δήμο, χάρις σ’ αυτούς φτιάχτηκαν τα σχολεία, τα δημόσια κτίριά μας, εκατοντάδες παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο. Απέδειξαν την αξία του εργαζόμενου.

Μονόδρομος μπροστά μας, είναι ο αγώνας για Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα. Για κάποιους, φαντάζει όνειρο απραγματοποίητο. Για μας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα, εάν οι εργαζόμενοι και ο λαός καταλάβουν τη δύναμή τους.

Καλούμε όλους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους, να ανταποκριθούν στο κοινό κάλεσμα των 5 Εργατικών Κέντρων της περιοχής μας και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 26ης Φλεβάρη, στις 11:30, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Πηγή: tempo24.news

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση