Τηλεοπτικές άδειες: Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο Ν. Παππάς – Απολογείται για παράβαση καθήκοντος

 H υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση από το 2020 έπειτα από τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα) απολογείται σήμερα ενώπιον της ειδικής ανακρίτρια Ευδοξίας Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, η οποία ερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2006, ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Ο ίδιος έχει αρνηθεί την κατηγορία στο υπόμνημα που είχε παραδώσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία και του είχε ασκήσει τη σχετική δίωξη. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας κ. Παππά η σχετική δικογραφία αναμένεται να οδηγηθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου αυτό να κρίνει εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση από το 2020 έπειτα από τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για εικονική συναλλαγή εταιρείας του με τον λιβανέζικο όμιλο CCC, από την οποία, όπως υποστηρίζει, του δόθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως είχε καταγγείλει ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος στην υπόθεση (για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος), ο Νίκος Παππάς είχε οργανώσει το σχέδιο χρηματοδότησης, ώστε να αποκτήσει και να ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.

Από την  πλευρά του ο κ. Παππάς στο υπόμνημα που είχε παραδώσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζει ο επιχειρηματίας.

Μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει: «Μου αποδίδεται ότι προέβην στον σχεδιασμό, καθορισμό των όρων και νομοθέτηση ενός διαγωνισμού, στον οποίο εξ αρχής επεδίωκα να λάβει άδεια ο Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος όμως εξ αρχής γνώριζα ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του σε αυτόν, και γι’ αυτό εν τέλει προέβην στην παραβίαση των όρων του εν λόγω διαγωνισμού, τους οποίους όρους όμως εγώ είχα θεσπίσει και νομοθετήσει, ώστε διά της εν λόγω παράβασης μου ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας να λάβει την επίμαχη άδεια, την οποία όμως τελικά ουδέποτε έλαβε, αφού κηρύχθηκε έκπτωτος από τον διαγωνισμό, του οποίου τους όρους εγώ παρέβην. Η εν λόγω αιτίαση αποτελεί ένα ξεκάθαρο βιασμό της λογικής»

Πηγή:lawandorder.gr

Αφήστε μια απάντηση