ΙΟΝ: Η γλυκιά νύφη που πικραίνει τους μνηστήρες – Οι προτάσεις εξαγοράς και τα «όχι» της Τίνας Κωτσιοπούλου

Ολοι θέλουν την «πρώτη και παντοτινή αγάπη», αλλά η «σιδηρά κυρία» της σοκολατοβιομηχανίας, Τίνα Κωτσιοπούλου, επιμένει στον δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος θείος της, Γιάννης Κωτσιόπουλος

O μύθος λέει ότι τουλάχιστον τρεις φορές στο παρελθόν γνωστός χρηματιστής, από τους κορυφαίους συμβούλους σε θέματα επιχειρηματικών συμφωνιών, πήγε με την επιταγή στο χέρι στην οικογένεια Κωτσιόπουλου, αφού είχαν ολοκληρωθεί επιτυχώς, ως φαινόταν, διαπραγματεύσεις που είχαν κρατήσει επί μακρόν για την πώληση της ΙΟΝ. Και τις τρεις έφυγε άπρακτος και ας είχαν συμφωνηθεί τα πάντα πριν!

Πάντα την τελευταία στιγμή θα ερχόταν μία αντίδραση που, παραβλέποντας τα πολλά μηδενικά που συνόδευαν το ποσό της επιταγής, θα πατούσε πάνω στην «υποχρέωση» και την ευθύνη που αισθανόταν ο αείμνηστος Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο άνθρωπος που με τον εξάδελφό του Γιώργο Καρκαζή έκαναν την ΙΟΝ αυτό που είναι σήμερα στην ακεραιότητα της εταιρείας, για την «ελληνικότητά» της κόντρα στην επέλαση των πολυεθνικών και απέναντι στους ανθρώπους της. Κάπως έτσι εξάλλου έχει φθάσει στα όρια του θρύλου η απάντησή του όταν τον είχαν ενημερώσει για πρόταση εξαγοράς από μεγάλη πολυεθνική: «Ρωτήστε τους πόσα θέλουν να τους εξαγοράσουμε εμείς. Η ΙΟΝ δεν πωλείται».

Και δεν ήταν λίγα τα «μεγαθήρια» που προσέγγισαν την ΙΟΝ. Kraft, Nestle, Nabisco, Vivartia ήταν μόνο μερικές από τις εταιρείες που έκαναν προσφορά για την ελληνική σοκολατοβιομηχανία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση