Σημαντικά θέματα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΔΕ

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρου Δημητρογιάννη. Τη συνεδρίαση, που  ήταν  και η πρώτη για το 2022 και με  τη νέα σύνθεση μελών, απασχόλησαν καίρια θέματα της Περιφέρειας μεταξύ των οποίων:

– Η ομόφωνη παραπομπή της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδίου για την Κλιματική Αλλαγή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαβούλευση και ισχυρότερη γνωμοδότηση. Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται σύντομα να κατατεθεί προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε στη συνέχεια να επικαιροποιηθεί και το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχος είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα με εγκεκριμένο σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

– Η έγκριση της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων για το Λιμάνι της Πάτρας, με έμφαση στη διαχείριση των αποβλήτων.

– Η θετική γνωμοδότηση για την υλοποίηση βιώσιμων αναπτυξιακών επενδύσεων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, της ενέργειας, της αγροδιατροφής και της επεξεργασίας πρώτων υλών.

Παράλληλα, η Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση του Προέδρου. κ. Δημητρογιάννη και εξέλεξε στη θέση της αντιπροέδρου την περιφερειακή σύμβουλο, Αγγελική Χαλιμούδρα. Ο κ. Δημητρογιάννης ευχαρίστησε τα μέλη για την αποδοχή της πρότασής του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Χαλιμούδρα.

Οι συνεδριάσεις αναμένεται να πυκνώσουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των διαβουλεύσεων για σημαντικά ζητήματα που πρόκειται να επέλθουν.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση