Τα μέτρα που θα καταργηθούν το επόμενο διάστημα: Τι θα γίνει με μάσκες, self test και σούπερ μάρκετ

Στην τελική ευθεία είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για απελευθέρωση των μέτρων, μετά την άρση και της χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους.

Το προηγούμενο Σάββατο και επίσημα καταργήθηκε το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ενώ, μέχρι το Πάσχα όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας θα υπάρχει απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα. Πέρα όπως από την άρση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η κυβέρνηση αναμένεται να άρει και διάφορα άλλα μέτρα, ένα από τα οποία ανακοίνωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Σύρο.

Μάσκες στα σχολεία

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να αρθούν το επόμενο διάστημα είναι η χρήση μάσκας εντός της αίθουσας. Ο πρωθυπουργός είπε στους μαθητές ότι σύντομα θα έρθει η μέρα που δεν θα φορούν μάσκα μέσα στην τάξη τους.

«Από αύριο δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Self test στα σχολεία

Η κυβέρνηση αποφασίζει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη μείωση των self test σε μαθητές από δύο την εβδομάδα σε ένα. Η απόφαση ήταν να ανακοινωθεί αυτή τη βδομάδα ωστόσο, η ανακοίνωση της απόφασης πήρε παράταση για λίγο λόγω της αύξησης κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, όπως αποκάλυψε το Dnews, με ένα self test την εβδομάδα θα πάνε οι μαθητές μέχρι το Πάσχα, ενώ ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει self test για μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα.

Απελευθέρωση μέτρων στα σούπερ μάρκετ

Το Dnews έχει αναφέρει εδώ και μέρες ότι από τα μέτρα που θα σημάνουν επιστροφή στην κανονικότητα, δεν θα λείπουν τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και ταυτόχρονα πέφτουν τα κρούσματα, είναι δεδομένο ότι θα αρθεί η υποχρέωση των πελατών να εισέρχονται με μάσκα υψηλής προστασίας στα καταστήματα ενώ αναμένεται παράλληλα να αυξηθεί και η πληρότητα, που αυτή τη στιγμή είναι ένας πελάτης ανά 9 τ.μ..

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση