Έργα ανάπλασης 2.450.000,00 € ευρώ στη ΝΑ Είσοδο του Αγρινίου

Με παρεμβάσεις  προϋπολογισμού 2.450.000,00 €   συμπληρώνεται το σημαντικό  έργο της αναβάθμισης της Νοτιανατολικής Εισόδου του Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου υπέγραψε για την  «Ολοκλήρωση οδών  του Επιχειρηματικού Κέντρου στη  Ν.Α. Είσοδο πόλης Αγρινίου»  από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» .

Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με  το έργο της «Λειτουργικής αναβάθμισης επιχειρηματικού κέντρου στη ΝΑ Είσοδο πόλης Αγρινίου»  ολοκληρώνει την ανάπλαση της Νοτιανατολικής περιοχής του Αγρινίου.

Το έργο  προβλέπει  ανάπλαση με  κατασκευή νέων και ανακατασκευή υπαρχουσών οδών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις οδούς: Πρωταγόρα, Πλουτάρχου, Πολυβίου και τις οδούς δυτικά και νότια του Μουσικού Σχολείου. Είναι δρόμοι που βρίσκονται  στην Ν.Α. είσοδο της πόλης με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα γίνουν εργασίες εκσκαφής, κατασκευή ρείθρων, κρασπέδων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις. Προβλέπεται ακόμη   τοποθέτηση δικτύων Η/Μ με φωτιστικά τεχνολογίας LED  αλλά και αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης.

 «Μια νέα περιοχή δημιουργείται στη νοτιοανατολική είσοδο του Αγρινίου.  Πρόκειται για έναέργο που  αναβαθμίζει πλήρως την εικόνα της εισόδου της πόλης μας.  Βελτιώνεται το αστικό περιβάλλον με ορθολογικές παρεμβάσεις, προωθείται η βιώσιμη κινητικότητα, διευκολύνεται η κίνηση πεζών και η προσβασιμότητα των  ΑμεΑ σε υποδομές και υπηρεσίες. Κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Αγρινιωτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.                                           

                                                                                         ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση