Με 30 εκατομμύρια ! Το μπάσιμο Γιαννακόπουλου στo τουριστικό real estate – Ρόλο έχει και ο Άγγελος Κοταρίδης, γαμπρός του Ηλία Μαροσούλη, του ιδιοκτήτη αρκετών νυχτερινών κέντρων

Για το βάπτισμα του πυρός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο real estate μιλά στο mononews ο επικεφαλής της πρώτης τουριστικής επένδυσης του ομίλου στη Δυτική Ελλάδα, Χαράλαμπος Μπαρούτας.

Με όχημα την πρόσφατα ιδρυθείσα Black Delta Entertainment Services, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζει το πρώτο του χτύπημα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Πάργα, με τις υπογραφές με το δήμο να έχουν ήδη πέσει. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πάργας, Νίκος Ζαχαριάς και ο CEO της Black Delta υπέγραψαν την συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης του ακινήτου των 40 και πλέον στρεμμάτων στη θέση Κλιμάτι, εκεί όπου λειτουργούσαν παλιότερα οι κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ). Το μίσθωμα που θα καταβάλει η εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου στον δήμο ανέρχεται σε 330.000 κατ’ έτος (ο διαγωνισμός έγινε με τιμή πρώτης προσφοράς τα 60.000 ευρώ), ποσό που ανέρχεται σε περίπου 15 εκατομμύρια για τα 40 έτη στα οποία αφορά το συμβόλαιο, σύμφωνα με τους επενδυτές.

Το ύψος της συνολικής επένδυσης από τις αρχικές μελέτες και εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ – πλέον των μισθωμάτων που θα καταβάλει –, όπως λέει σε δηλώσεις του στο mononews ο κ. Μπαρούτας, τονίζοντας πως “αυτή είναι μία εκτίμηση που έγινε με βάση τις τιμές που επικρατούσαν προ των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες τόσο από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας όσο και από τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική παράμετρος που πρέπει να την λάβουμε σοβαρά υπόψη”. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του επενδυτικού οχήματος Γιαννακόπουλου, η εταιρεία θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει το project εντός της επόμενης τετραετίας. Σύμφωνα με το δήμο, ήταν μία συμφωνία που “απαιτούσε σοβαρά βήματα και ιδιαίτερες νομικές διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες”.

Το πλάνο για τα 40 στρέμματα

“Η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο αλλά και ολόκληρη η ακτογραμμή που ξεκινάει από την Δυτική Ελλάδα και καταλήγει στην Πάργα παρουσιάζει μεγάλη, για να μην πω παντελή, έλλειψη μεγάλων τουριστικών επενδύσεων”, συνεχίζει ο κ. Μπαρούτας. “Οι πρώτες σκέψεις που κάναμε για το εν λόγω ακίνητο ήταν η δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλών προδιαγραφών που θα προσελκύει τουρίστες με υψηλά standardsγια τις διακοπές τους. Βέβαια, δεν αποκλείουμε και την μικτή χρήση, δηλαδή ξενοδοχειακή μονάδα και κάποιες βίλες. Όλα όμως είναι υπό σκέψη και υπό την αίρεση της τελικής απόφασης που θα λάβουμε το επόμενο διάστημα”, διευκρινίζει ο “απεσταλμένος” Γιαννακόπουλου. Σημειωτέον ότι οι επενδυτές δεσμεύτηκαν να προσλάβουν το 50% τουλάχιστον του προσωπικού που θα απασχολεί κατά προτεραιότητα από δημότες της περιοχής.

Από την… Ιερά Οδό στην Πάργα τα στελέχη της θυγατρικής

Η Black Delta μετρά σχεδόν δύο χρόνια ζωής, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει σε άλλες ουσιαστικές κινήσεις, εκτός από το deal στην Πάργα. Συστάθηκε το 2020 με σκοπούς την εκμετάλλευση και την ίδρυση επισιτιστικών επιχειρήσεων, την παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση τροφίμων, την τροφοδοσία καταστημάτων με έτοιμα γεύματα, τρόφιμα και ποτά, τη δημιουργία και εκμετάλλευση – ακόμα και μέσω franchise – καταστημάτων, catering και κέντρων διασκέδασης, την ίδρυση και λειτουργία βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων, τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς που αφορούν στη διανομή τροφίμων, τις υπηρεσίες πάρκων αναψυχής και πλαζ και την εκμετάλλευση ξενοδοχειακών και τουριστικών εγκαταστάσεων.

Πρόεδρος της εταιρείας έχει οριστεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ στο δ.σ. ρόλο έχει και ο Ευάγγελος Κοταρίδης, επικεφαλής της Sports Spirit, εταιρεία η οποία έχει έδρα τη διεύθυνση του ομίλου Μαροσούλη – Κοταρίδη, που ελέγχει κέντρα διασκέδασης, όπως η Ιερά Οδός, το NOX, το Φως, το Γκάζι Live & Stage και τα Privilege. Στο τιμόνι είναι ο Χαράλαμπος Μπαρούτας, με εμπειρία στο real estate και θητεία στην επενδυτική εταιρεία Glafka Capital.

Αυτή φέρεται να είναι η αρχή για τις νέες business του ομίλου. “Δεν κρύβω ότι υπάρχει στις προθέσεις της εταιρείας η περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού και του ακινήτου που περιλαμβάνεται σε αυτόν. Εξετάζουμε διαξοδικά τις τάσεις που υπάρχουν στον τουριστικό κλάδο και στον κλάδο των ακινήτων, μελετάμε ξεχωριστά την κάθε περίπτωση και λαμβάνουμε την απόφαση με γνώμονα την βιωσιμότητα ενός project. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε την αγορά και όχι μόνο να συμμετέχουμε σε αυτήν. Παρόλη την ρευστότητα που δημιούργησε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια, οι επενδύσεις και το ενδιαφέρον στον τουριστικό τομέα συνέχισαν σχεδόν στους ίδιους ρυθμούς και η ζήτηση για νέες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών συνεχίστηκε κανονικότατα. Θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την ζήτηση”, σχολιάζει ο κ. Μπαρούτας.

Πηγή:https://tsipasblog.gr/30-ekatommyria-to-mpasimo-giannakop/

Visited 59 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση