Χαρίλαος Τρικούπης: Βρήκε τον δικό του Αννίβα στο πρόσωπο του Ηλία Μούτσιου και ο δρόμος άνοιξε

Ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος ο μεγάλος στρατηλάτης είναι ο πατέρας ενός διαχρονικού αποφθέγματος που ισχύει για πολλές περιπτώσεις ακόμα και τώρα στην ζωή μας: Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο.

Μεσολόγγι 22 Νοεμβριου

Koμμάτι της ανακοίνωσης του Χαρίλαου Τρικούπη (1-4 ρεκόρ)αναφέρει:
“Eίμαστε στην ιδιαίτερα δύσκολη και δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την από κοινού λύση της συνεργασίας μας με τον Ντίνο Καλαμπάκο.Μαζί με τον coach, αποχωρεί από την ομάδα ο βοηθός του Σπύρος Δεράος, ενώ χρέη προπονητή θα αναλάβει ο Ηλίας Μούτσιος”

Η ομάδα του Μεσολογγίου με μια διοίκηση με συνέπεια και οικονομική ευρωστία θα μπορούσε να κοιτάξει και να φέρει προπονητή εφάμμιλο του Ντίνου Καλαμπάκου.
Μη έχοντας όμως πολλές επιλογές αυτού του βεληνεκούς στην αγορά αποφάσισε να μην ενδώσει και να εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας σε ένα δικό της παιδί. Να δώσει την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που ανδρώθηκε μέσα στον Χαρίλαο Τρικούπη να δείξει αν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Και ο Ηλίας Μούτσιος δείχνει να κερδίζει το στοίχημα. Η ομάδα του Τρικούπη απο το 1-4 βρέθηκε στο 12-6 (τουτέστιν ρεκορ 11-2) με μοναδικές ήττες αυτές απο τον Κόροιβο και την Καρδίτσα.Ο Τρικούπης παίζει ωραίο μπάσκετ με αρχές σε άμυνα και επίθεση και άπαντες δείχνουν να κατανοούν τον ρόλο τους. H ομάδα άλλαξε άρδην την φιλοσοφία της, αλλά και την ψυχολογία της και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο.

Φυσικά και άλλοι παράμετροι συνέκλιναν στο να έχουμε αυτο το αποτέλεσμα.
– Η επιστροφή Σαχπατζίδη(Ηγέτης σε παρκέ και αποδυτήρια)
– Η μεταγραφή του Σοκ που καθοδηγεί μαεστρικά την ομάδα
– Η ένταξη στο τεχνικό τιμ του Τάσου Σταμάτη

Ο Τρικούπης έχασε πολύτιμο έδαφος στην αρχή της χρονιάς. Με την φυγή του καταξιωμένου Ντίνου Καλαμπάκου αλλά και του Υπερπολύτιμου και με σπουδαίες γνώσεις Σπύρου Δεράου φάνηκε ο δρόμος να κλείνει. Οι ιθύνοντες της ομάδας αποφάσισαν να ανοίξουν τον δικό τους δρόμο. Και ο δικός του Αννίβας λέγεται Ηλίας Μούτσιος… και τελικά ο δρόμος άνοιξε.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΠΗΓΗ: basket247.gr

Αφήστε μια απάντηση