«Συμμαχία Καθηγητών» και… αποχή οι νικητές στις εκλογές της Β΄ΕΛΜΕ

Κατάρρευση της ΔΑΚΕ

Πρώτη δύναμη στις εκλογές των καθηγητών για το Διοικητικό Συμβούλιο της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναδείχθηκε η «Συμμαχία Καθηγητών» . Έλαβε  42,43% και εξέλεξε τέσσερις έδρες. Αξιοσημείωτη εξάλλου υπήρξε η μεγάλη πτώση της ΔΑΚΕ  καθώς απώλεσε την πρωτιά και σχεδόν τα 2/3 της εκλογικής της δύναμης.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για την ανάδειξη του νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου κύριο χαρακτηριστικό ήταν  εξάλλου η μεγάλη αποχή. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός της κανονικής διεξαγωγής μαθημάτων  ενώ σε αντίθεση με το παρελθόν.

Στις κάλπες που στήθηκαν σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία,προσήλθαν 390 καθηγητές, περίπου οι μισοί σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2019 . Tα λευκά-άκυρα ήταν 20 και τα έγκυρα 70

Συγκεκριμένα, η «Συμμαχία Καθηγητών» έλαβε 157 ψήφους (42,43%)  και εξέλεξε τέσσερις έδρες, η ΔΑΚΕ έλαβε 112 ψήφους (30.27%) και τρεις έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) έλαβε 60 ψήφους (16.21%)  και μια έδρα και η Α.Ε.Κ.  έλαβε 41 ψήφους (11,08) και επίσης μια έδρα.

Εκλέγονται στο Διοικητικό Συβούλιο:

Συμμαχία : Μίκροβας Αντώνης, Τσόυκας Βαγγέλης, Πάντου Δέσποινα, Παπαθανασίου Βασίλης
ΔΑΚΕ: Κατσίφας Γεώργιος, Καραγιάννης Βασίλειος, Ζέλος Ιωάννης
Α.Σ. ΠΑΜΕ: Ζησιμοπούλου Βασιλική
Α.Ε.Κ.: Ζαραβίνας Μιχάλης

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται:

Δ.Α.Κ.Ε. : Παπούτσης Φώτιος, Αποστολάκης Νικόλαος.
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: Πίτσας Ευστάθιος, Διαμαντής Δημήτριος
Α.Ε.Κ.: Μουτάφης Νίκος.

ΠΗΓΗ: agrinionews.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση