Ο Εργολάβος 36

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Για ποιο λόγο δεν γίνονται δια ζώσης τα συμβούλια του Πνευματικού Κέντρου κ. Χαντζή;

Το τελευταίο διάστημα τόσο στην οικονομική επιτροπή του Δήμου όσο και στο Πνευματικό Κέντρο, μπαίνουν συνεχώς έκτακτα Διοικητικά Συμβούλια με πολλά θέματα και χωρίς να έχουν την μορφή του κατεπείγοντος. Γιατί άραγε;

Επίσης οι προσκλήσεις και τα θέματα στα μέλη των επιτροπών και στα Δ.Σ. των νομικών προσώπων έρχονται μετά τις 11μ.μ για την επόμενη μέρα.

Μάλιστα στο Πνευματικό Κέντρο γίνονται δια περιφοράς και όχι δια ζώσης, που θα μπορούσε να υπάρχουν αντιπροτάσεις πάνω στα θέματα που έρχονται προς ψήφιση.

κ. Λύρο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης υπάρχει από το 2011 στο Μεσολόγγι

Η δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Μεσολογγίου το 2011 άνοιξε και λειτούργησε το κέντρο τουριστικής ξενάγησης και πληροφόρησης το οποίο στεγάστηκε σε ένα χώρο που παραχωρήθηκε στη Μαρίνα Μεσολογγίου.
Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε με έξοδα της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης και συγκεκριμένα με γραφείο υπολογιστή καθώς και τεράστιες βιβλιοθήκες οι οποίες κάλυπταν μεγάλο μέρος των τοίχων ενώ υπήρχαν και προθήκες με ρόδες στις οποίες θα εκθέτονταν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας προς διάθεση των επισκεπτών της Μαρίνας.
Στο κέντρο αυτό απασχολήθηκε μία ξεναγός για κάποια χρόνια η οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε και το κέντρο έπαψε πια να λειτουργεί, ενώ το γραφείο και ο υπολογιστής μεταφέρθηκαν στα γραφεία της επιχείρησης.
Οι βιβλιοθήκες όμως οι οποίες τοποθετήθηκαν στο κέντρο και είχαν αρκετά μεγάλη αξία η οποία ξεπερνούσε τις δυόμιση χιλιάδες ευρώ, παραμένουν όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο.
Το 2019 με το που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή ο τότε πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Γεώργιος Σωτηρακόπουλος ζήτησε εγγράφως από τον δήμαρχο να παρέμβει προκειμένου να γίνει η μεταφορά των συγκεκριμένων βιβλιοθηκών που ήταν περιουσία της κοινωφελούς επιχείρησης, προκειμένου στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των δομών ΚΔΑΠ ή ακόμα και τις ανάγκες της ίδιας της επιχείρησης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο χώρο που στεγαζόταν το κέντρο και όντως διαπιστώθηκε ότι οι βιβλιοθήκες παραμένουν εκεί.
Αν και από τον τότε Πρόεδρο ζητήθηκε να γίνει παρέμβαση από μέρους του δημάρχου προκειμένου ο ιδιοκτήτης της Μαρίνας να επιτρέψει την μεταφορά τους πίσω στην κοινωφελή επιχείρηση η κίνηση αυτή δεν έγινε ποτέ.
Το ερώτημα είναι τι μεσολάβησε και δεν πραγματοποιήθηκε η επιστροφή των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων στον ιδιοκτήτη τους από τη στιγμή που και οι δομές ΚΔΑΠ και οι παλιές αλλά και οι νέες οι οποίες δημιουργήθηκαν είναι λογικό να είχαν ανάγκη από τέτοιου είδους εξοπλισμό που από ότι φαίνεται στη συνέχεια αγοράστηκε επιβαρύνοντας την επιχείρηση με επιπλέον έξοδα.

Υπάρχει πρόεδρος στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου κ. Λύρο;

Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου έχει πρόεδρο; Ποιος διοικεί τελικά το νομικό πρόσωπο;

Η κ. Δρόσου έχει παραιτηθεί από τις 18 Φλεβάρη. Άρα από την επόμενη μέρα κιόλας σταματάει να έχει το δικαίωμα της υπογραφής οποιαδήποτε εγγράφου.

Για τον δε κ. Καρατσόλη δεν έχει εγκριθεί η τοποθέτηση του στα από την αποκεντρωμένη ακόμη.

Διότι η αποκεντρωμένη σας επέστρεψε πίσω τον φάκελο της τοποθέτησης του και σας ζητάει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την ψηφοφορία που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να τοποθετηθεί πρόεδρος.

Πως είναι δυνατόν να υπογράφουν αποφάσεις και εντάλματα πληρωμών και στην συνέχεια να τα αναρτάται στην Διαύγεια;

Μήπως είναι παράνομες οι αποφάσεις;

Αν προσφύγει κάποιος που έχει έννομο συμφέρον θα ακυρωθούν;

Επίσης, μην ξεχνιόμαστε, είστε η Δημοτική Αρχή της Δημιουργικής Ανατροπής και της Νομιμότητας

κ. Πρόεδρε του πνευματικού κέντρου πάρτε μαθήματα γιατί θα εκτεθείτε στις εορτές εξόδου

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στον Δήμο Ανατολικής Μάνης ( Αεροπολη ) για την επανάσταση του 1821 συμμετείχαν αρκετά τμήματα συλλόγων του Δήμου μας.

Οι οποίοι έμειναν άφωνη από την οργάνωση που υπήρχε από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και τα νομικά πρόσωπα που ασχολήθηκαν με τις εκδηλώσεις.

Ήταν όλα οργανωμένα στην εντέλεια, η διαμονή των συλλόγων σε πολυτελείς καταλύματα και η σίτιση τους εξαιρετική.

Σε αντίθεση με τις εκδηλώσεις της Μάχης του Ντολμά όπου ο δήμος και το πνευματικό κέντρο δεν προσέφεραν ούτε ένα μπουκάλι νερό στους συμμετέχοντες.

ΥΓ Φανταστείτε τι έχει να γίνει στις εορτές εξόδου που πλησιάζουν…..

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

Ποιος είναι ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΜ – “Τεχνικός” όπου έχει κάνει Ι.Χ. το υπηρεσιακό όχημα που βρίσκεται καθημερινά παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του…. Αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της ΔΕΥΑΜ…..

Α ρε πορδίλα ούτε 5 ανθρώπους δεν μπορείς να στήσεις… Αλλά εντάξει δεν φταις εσύ, τα παιδιά είναι για ίδρυμα….

Πληροφορηθήκαμε ότι δύο κάδους απορριμμάτων πήγε στο χωριό της η κ. Μελαχρή και αντί να ενημερώσει τον πρόεδρο της κοινότητας για το που θα τοποθετηθούν για να είναι χρήσιμοι σε όλη την κοινότητα, ενημέρωσε κάποια φίλη της κάτοικο η οποία είναι εν δυνάμει υποψήφια με την “δημιουργία” στις επερχόμενες εκλογές. Αν και όπως ακούγεται στην “Πολιτική Πιάτσα” η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν θα φτάσει ούτε μέχρι την βρύση του χωριού…

Ομάδα οινιαδιατών με μπροστάρη αυτοαποκαλούμενο επιχειρηματία προσπάθησε να υφαρπάξει διβάρι και να ανοίξει πανιά στην εκμετάλλευση ψαριών. Επιχειρηματίας που ζήτησε δικαστικά αποζημίωση για επιστατοφύλακα, μήπως είναι νυχτοφύλακας; Ποιος όμως ήταν από πίσω; Ο Νίκος ο Ενεργειακός; Έτσι θέλει να προχωρήσει;

Αληθεύει ότι η αδέκαστη ομάδα υποστήριξης της δημοτικής αρχής παρεμβαίνει σε υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να προχωρήσουν κατά παράβαση του νόμου διαδικασίες – δίωξεις εναντίον αντιφρονούντων;

Τελικά η κατάρρευση ήταν πολύ πιο ταχεία από το αναμενόμενο. Οι επαφές πέφτουν στο κενό και κανείς δεν θέλει να ακολουθήσει προς το παρών το παρελθόν – την δημιουργική.

Τα κοτόπουλα και τα λοιπά τρόφιμα από το μάρκετ του Νεοχωρίου στους άπορους κύριοι της Δημοτικής Αρχής; Δεν ξαναδόθηκε δουλειά στο μάρκετ και ο ιδιοκτήτης αλλάζει δεύτερο δήμαρχο και πάει με τον Νίκο τον Ενεργειακό….

Η ποιότητα κατασκευής της κεντρικής πλατείας θα είναι παρόμοια με την τοποθέτηση των κρασπεδων που το μόνο μπετόν που έπεσε ήταν ένα μυστρί στο καθένα. Ευτυχώς που θα εγγυοσασταν την ποιότητα των έργων κύριε δήμαρχε…

Τέλος

Πουν’ το πουν’ το το ΛΑΠΤΟΠακι, ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις κυρ. Παντελή. Ήταν και ακριβό…..

Καλό βραδάκι, ανανεώνουμε ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή…

Αφήστε μια απάντηση